Kedves Olvasóm!

A blogsorozat következő temakörében megjelenő cikkeket szeretném teljes mértékben a videovágás.hu blogjának olvasóinak címezni, ezért kérem, engedd meg, hogy egy gyors közvélemény-kutatást indítsak itt a blog keretein belül.

A következő írásaimban a vágóprogramok világába kalauzollak el Téged. A témakörrel kapcsolatban, kérem írd meg ide a blogba, hogy
1)Milyen videovágó szoftvert használsz?
2) Mely programról szeretnél többet megtudni?

Szólj bele Te is a most készülő monumentális infóanyag tartalmába! Válaszolj a fenti kérdésekre, és olvasd továbbra is a videovágás.hu blogját!

Üdvözlettel
Sereg Krisztián


70 hozzászólás

sospetyo · 2008/07/17 - 22:01

Szia!

Én a Sony Vegas Video-t használom, nem rossz program, de azt hiszem, lehetne jobb is.
Nagyon érdekel viszont az Avid is.

Deli Csaba · 2008/07/17 - 22:01

Üdv!

A kérdésekre a válasz:
– szinte kizárólag a Sony Vegas 7.0-át használom, és erről a progiról minden érdekel! Főleg a maszkolás, mert az egy picit gyengébben megy. Ez kiterjedhet a felirat-rétegek mozgására/mozgatására is!
Továbbá a Render-elés részletei is érdekelnének (formátumok, minőségi összefüggések, stb)!

Köszönettel várom az írásokat!

Deli Csaba

waszil · 2008/07/17 - 22:20

Üdv!
Régebben Pinnacle Studio, újabban Adobe AfterEffects CS3. Minden érdekel, de főleg a render dolgok, és tömörítés, bár az nem ide tartozik.

waszil · 2008/07/17 - 22:20

Akarommondani PremierePro.

retsam · 2008/07/17 - 22:26

Én a Final Cut Studio-t használom, és az Avid-ről szeretnék sokmindent megtudni.

Alpha · 2008/07/17 - 22:32

Adobe Premiere 2.0-át használok. Teljesen meg vagyok vele elégedve, talán egy kicsit bonyolult nekem a kulcsolás…
Most a bluebox lehetőségeit akarom kipróbálni, persze amatőr módszerekkel.

Szabó Jánosné · 2008/07/17 - 22:39

CANOPUS EZDV-t használom.A felvitt video hangjának leválasztását csak úgy tudom elvégezni, ha az EZEDIT program FILE menüjének “Create MPEG file from timeline”parancsára klikkelek, majd Encode Setup-ban az MPEG2 Elementari Stream-ot jelölöm be.Ekkor egy video és egy hang(wave) file-t készít.
Nincs ennél egyszerűbb szétválasztás?
Továbbá érdekelne az is, hogy a Canopus által készített AVI filét mely egyszerűbb, olcsóbb programmal lehet átkonvertálni olyan AVI formátumba, melyet már a legtöbb DVD író program is tud fogadni.

dusinnhht · 2008/07/17 - 23:35

Üdv!

Szabó Jánosné: Gondolom az “olyan AVI formátumba, melyet már a legtöbb DVD író program is tud fogadni” helyett Ön DVD lemezre szeretné DVD formátumban iratni a kész avi filmet. (A szabványos DVD filmeknek MPEG-2 a formátuma, nem avi.) Szóval ha helyesen értelmezem a kérdését, akkor Önnek az ingyenes AVI2DVD programra van szüksége (google-n érdemes rákeresni).

Sereg Krisztián: Engem is az AVID érdekelne! 😉

Zsoca · 2008/07/18 - 04:43

Üdvözletem és köszönetem az eddigi írásokért is!

Én elsősorban Canopus Edius-t használok, másodsorban Adobe Premiere-t, de utóbbi kezelőfelülete, struktúrája nekem nagyon nem áll kézre, nem igazán szeretem. Nagyon-nagyon felhasználóbarátnak tartom viszont a Ulead termékeit, kiemelten a Media Studio sorozatot, nem véletlen, hogy ezek ugye kifejezetten az amatőr felhasználókat célozzák meg, annak is a “felső kategóriáját”.

Csak egy ötlet:
A “gumizenét” (Smartsound Quicktracks) ugyan jómagam jól ismerem, de véleményem szerint érdemes lenne megemlíteni, mert gyakorlatice mindegyik komolyabb vágóprogram használja, ugyanakkor kevesen ismerik az alkalmazhatóságát és annak mikéntjeit.
Érdekes megemlíteni, hogy pl. az amatőr felhasználásra szánt Ulead Media Studio professzionálisan kezeli ezt a lehetőséget, míg a félprofi-profi felhasználóknak szánt Adobe Premiere rendkívül gyenge kezelhetőséggel bír ezen a területen (is). Utóbbiban pl. ha gumizenével szeretnénk aláfesteni, akkor aláfestő zene nélkül kell megvágnunk az egész anyagot, mert ha egyszer alátesszük, akkor annak a hosszán már nem tudunk változtatni (ha vágás közben a videónk hossza változik), csak akkor ha újraszámoltatjuk az egészet. Gyakorlatice a gumizene lényegét veszíti el emiatt. A Ulead-ben bármikor bármilyen hosszúságúra nyújthatjuk a gumizenét egy mozdulattal, a program azonnal újrakomponálja, észre sem lehet venni. Ráadásul a Ulead a Smartsound lehetőséget nem plugin-ként, hanem alapból tartalmazza.

Üdv. és várom tisztelettel a további jobbnál jobb cikkeket!

DDD fotózás · 2008/07/18 - 06:13

Ulead programjait szinte mindegyiket kipróbáltam, Sony Vegas Video, Adobe PremierePro, Pinnacle Studio ezekt is kipróbáltam és mikor melyikhez van kedvem, mindegyik meg Adobe az be kell valanom, hogy még nem annyira.
Én mondjuk a Adobe AfterEffects CS3 programjáról szeretnék valamit halanni, kis efektelésért, mivél szétnéztem tutor oldalokon és pont az alapok hiányoznak, ha van időd akkor azt, de ha nincs akkor mindegy.
Üdv.

Blasek József · 2008/07/18 - 06:14

A pinnacle Studió 11 van meg, még nem tudtam vele mélyrehatóan foglalkozni (lakás bővités). Amint ezen túl leszek, belevetem magam a mélybe.

Wagner László · 2008/07/18 - 06:18

Én a Roower Direktort használom. Jónak tartom. Mással még nem próbálkoztam

Mr. Biscuit · 2008/07/18 - 06:26

Én az Avid Media Composert melóban (erről bármit szívesen), itthon a Ulead Video Studio-t és a Pinnacle Studio-t (van magyar leírás), újabban a Sony Vegas-t (erről is) használom. Az Adobe After Effects-et próbálgattam, talán ez érdekelne a legjobban. Az Adobe Premiere-t még nem próbáltam, de dicsérik többnyire, az is jöhet. 🙂

Lencsés Péter · 2008/07/18 - 07:11

Én az Ulead Video studio 11-et használom, erről és a Cannopus Edius Pro 4, Procoder, stb.-ről olvasnék szívesen, de bármelyik leírásra ránéznék.
Üdv: LP

Czibor Gábor · 2008/07/18 - 07:52

Mivel még semmim sincs a Movie Makeren kívül, minden érdekel! A Pinnacle 12 ultimat-tel kacérkodom ,de mindenképp magyar nyelvü legyen! üdv: Gábor

mazoli · 2008/07/18 - 08:35

Sziasztok!

Munkahelyemen az Edius 4-el vágok, Premiere valahogy engem sem fogott meg.
Adobe After Effects-el én is szívesen megismerkednék!
Üdv mindenkinek!

z62 · 2008/07/18 - 11:33

Jómagam a iMovie HD-t használom.Nem próbálkoztam mással, de nem is érdekel egyenlőre más program.Hiszen még ezt is csak tanulgatom.Nincs még 50 órányi anyag amit ezzel vágtam.Igényeimhez megfelelőnek találom.
ÜDV:z62

Mazán Károly · 2008/07/18 - 12:51

Sajnos a nekiinduló lelkesedésem nagyobb volt mint a sikereim és a türelmem.
De azért nagyon köszönöm és örülök ennek a rovatnak, a tanulás lehetőségének,
hátha még mindent alkalmazni is tudnék. Ebben egyik legnagyobb ellenségem az,
hogy semmit nem tudok angolúl, ezen való változtatásra a hátralévő időmben semmi esélyt nem látok már. Igazából egy

“magyarúl tudo” program tudna rajtam és a gondomon segíteni, ilyenhez eddig nem volt szerencsém.

Karesz

Fekete Kálmán · 2008/07/18 - 14:18

Sziasztok!
Én a pinnacle stúdió 11-et használom magyar nyelvű, átlátható, aránylag egyszerű, viszont jól használható, sok trükk, az eredeti hanghoz még 2 hang keverhető, igényes felirat készíthető, kicsit gép-igényes min. p4 proc 2300 memória min. 512 és így már működik, igaz kicsit néha lassan.
Most az Abode Premiere Pro 2 -vel is próbálkozom csak nekem is az angolnyelv ami nehezíti a dolgom
üdv: mindenkinek. Kálmán

Klenovszki Attila · 2008/07/18 - 14:19

Üdvözletem!
Én az Ulead Videó Studiót 11-et “használom”.Bár csak több-kevesebb sikerrel,ugyanis angol nyelvű,így nem tudom teljesen kihasználni a dolgokat benne!Én is egy magyar nyelvű progit keresek.

Bors Norbert · 2008/07/18 - 14:40

Szia!

Én vegas-t használom, nekem nagyon bevált, a gépen nem túl erős, így inkább ez érdekelne, ill. a lehető legjobb minőség (most DV-Aviba renderelek, tárhely van bőven)! Ami még érdekelne, hogy ehhez hasonló, de komolyabb editálót keresek ami elketyeg a gépemen (Amd 1.6, 2300+)!
És valami nagyon szuper többcsatornás audio editáló! Ugyan a Vegas-szal ez is megy, de pontatlan!

Üdv:
nobi

Varga Katalin · 2008/07/18 - 16:26

Én apszolút kezdő vagyok.
Most keresek valami jól használható programot.Sajnos csak magyarul tudok!!!
Katalin

Horváth Imre · 2008/07/18 - 16:35

A Pinnacle Studió 11-et használom, eddig meg vagyok vele elégedve. Gyors, és sokrétüen használható.

Sereg Krisztián · 2008/07/18 - 17:32

Köszönöm az eddigi rengeteg hozzászólást!

Akik az angol nyelvvel bajlódnak, azoknak ajánlom a különféle honosító műhelyeket, ahol például sony vegas-ra és rengeteg másik programra is létezik “magyarítás”.

Továbbra is várom a válaszokat és a kérdéseket, a legjobb kérdéseket garantáltan megválaszolom a következő bejegyzések során!

Üdvözlettel
Sereg Krisztián

dusinnhht · 2008/07/18 - 18:28

A Pinnacle tök jó, csak nem lehet vele több videosávot kezelni, ami több kamerával egyszerre rögzített esemény vágásakor finoman szólva megnehezíti a munkát. Profibb munkához mást javaslok mindenkinek! (Vegas, PremierPro, Avid media composer…)
Bors Norbert: A Vegas elég profi, de eddig csak egy durvábbat látam; az Avid Liquid-et (ennek az utódja elvilega media composer, de az előtt még nem ültem). Bár nem vagyok benne biztos, hogy egy 2300+ procival kielégítő sebességben lehet vele dolgozni.

laci 72 · 2008/07/18 - 18:52

sziasztok,kezdonek milyen progit ajanlottok,persze ha lehet magyarul,movie makerhez mar ertek,es ha lehetseges egy oldal is kene ahonann le tudnam tolteni,elore is koszi.

Bedő Nimród · 2008/07/18 - 19:03

üdv.
én is a Sony Vegas-t próbáltam ki az idén… és végül is megvagyok vele elégedve, de szeretnék megismerkedni a Canopus Edius-al (sok jót hallottam róla)
ami az effecteket illeti, jelenleg a Particle Illusion 3-as verzióját tanulmányozom, de nyitott lennék az Adobe after effects felé is…

végül: találtam egy hasznos oldalt (www.soundsnap.com) ahonnan hangokat lehet letölteni ingyen, rengeteg hang, zene, stb…. érdemes meg nézni..
és ehhez hasonló oldalak érdekelnének…
u.i.: előre is köszönöm!
Nimród

Nagy Zsolt · 2008/07/18 - 19:21

Üdvözöllek!
Az ulead Videót használom, az efektek érdekelnének leginkább. A Pinaccle nekem nem igazán működik, de valószínű a gépem kicsi.
Erről a szoftverről is nagyon szívesen fogadnám a tippeket!
Köszönöm szépen!

B.Gábor · 2008/07/18 - 20:13

Én a SONY kamerához kapott lemezzel dolgozom.-Picture Package- Ezen a programon zudom vágni a felvételeket,lehet zenét-beszédet aláírni,effekteket beszúrni,címet és stáblistát készíteni.Több lehetőség van,hogy milyen formátumban írjam meg a lemezt.Ami bevált,az-az MPEG 2.Ha csak a gépen akarom lejátszani,ott az avi.Az angol nyelvev nekem is problémás,de ha valaki jó progit tud,szívessen fogadom.(magyar)

Barta Béla · 2008/07/18 - 22:57

Szióka! A DVD-írómmal rögzített IFO-BUP-VOB formátumot szeretném szerkeszteni. Mi alkalmas erre? Pláne, ha magyarul tudna! Köszönöm! B a

dusinnhht · 2008/07/19 - 00:43

@Barta Béla: Elvileg Sony Vegas-szal lehet egyszerűen; camcorder disc-ként kell importálni. Ha ez nem megy, akkor írok róla egy cikket, mert ez a dolog bonyolultabb egy kommentnél, szóval várom visszajelzésedet (próbaverzió letölthető a http://www.sony.com -ról 😉 + elvileg lehet hozzá magyarítást letölteni, bár én nem értem magyarul a szakszavakat 🙂 ).

Káli Tamás · 2008/07/19 - 14:35

Én az adobe premier 2.0 és az ulead terméket használom.az adobe nagyon profi a megismeréséhez szükséges beszerezni egy két könyvet.Az ulead pedig megtanulható könyvek nélkül is.Én is szivesen olvasnék az adobe effektkészitő progijáról.A pincle kb fél napot volt a gépen egyik barátom adta ide kipróbálásra de nekem nem jött be.Szivesen olvasnék még a maszkolásról,mozgó háttérkészítésről stb… amit a tv csatornák használnak pl.hiradónál.
Üdv:Tamás

Krinolin · 2008/07/19 - 20:26

Az Adobe Premierre szavazok!
Jelenleg a Pinnacle Studiot használom: jól kézreálló, a célnak megfelelő eszköznek tartom.
Tetszik a blog, hajrá!

Karoly · 2008/07/20 - 08:21

Sziasztok ! Én ismétlem Katalint :Én abszolút kezdő vagyok.
Most keresek valami jól használható programot.Sajnos csak magyarul tudok!!! – Ezért kérlek gondolj ránk is Krisztián. Nekem Pana NV-GS320-asom van. (Ha ez számít)

Sereg Krisztián · 2008/07/20 - 14:28

Ismét csak köszönni tudom a rengeteg hozzászólást, annyit azonban elárulok, hogy a következő leckék főleg azoknak szólnak majd, akik most vágnának bele a videoszerkesztésbe, vagy most terveznek kipróbálni egy új vágóprogramot.

Persze igyekszem a vérprofiknak is új dolgokat mondani, így lesz majd pár “pro” trükk és tipp is.

Üdvözlettel
Sereg Krisztián

Rozgonyi Pál · 2008/07/21 - 10:31

Hallo!
Én a Pinnacle Studiót használom. Nálam bevált. A háttér zenéhez a beépített modulról gumizenét lehet betölteni, de a CD lemezről betöltött zenét is viszonylag könnyen lehet vágni, szerkeszteni. Jól használhatók a jelenetek közötti átmenetek, effektek, több, más-más időben készült felvétlekből is lehet egy klipet csinálni. Hatásosan használom a lassítási és gyorsítási lehetőségeit a programnak. Számomra nagy előnye, hogy beépített lehetősége van az angol nyelv mellett német nyelvű telepítésre is, ami számomra meg könnyíti a munkát.
A videózást kimondottan családi események rögzítésére használom. A camcorderem Mini DV; PANASONIC NV-DS28 típusú, spéci kábellel kell a PC -hez csatlakoztatni. Szóval, nálam ez arendszer bevált, nem is ismerek más rendszereket, de szivesen tanulok, ismerkedem.
Üdv. Mindenkinek. Örülök ennek a lapnak.

Papp János · 2008/07/21 - 11:59

Sziasztok!
Én is az Adobe Premier Pro-t ( 1.5 ) használom.Nagyon meg vagyok vele elégedve.Az After Effect-et most sikerült megszereznem,ezzel még ismerkedem.Én is szívesen olvasnék róla hasznos tanácsokat.Az angollal én is hadilábon állok, ezért ha van tippetek a magyarításra, azt megköszönném. De ha lehet akkor csak az 1.5-re, mivel a 2.0-a szerintem egy kicsit kevesebb szolgáltatást nyújt mint az 1.5.
Üdv. mindenkinek, jó az oldal!

Semsei Károly · 2008/07/21 - 20:43

Kedves Krisztián!
Azzal kezdem én is, hogy teljesen kezdőnek számítok ezen téren. Az igényem az volt, hogy a régi videókazettás felvételeimet, melyeket előzőleg aztali DVD íróval didtalizáltam, megpróbáljam a minőségi hibákat valamelyest korrigálni.Ehhez olyan programot kerestem, mely MPEG-ben tud dolgozni, és nem kell átkonvertálnom AVI-ba. Az ingyenes programok közül számomra az Avidemux volt szimpatikus első körben. A javítási munkáknál azonban két komoly probléma lépett fel. A kész anyag elmentése során, ugyanis a fájl mérete kb. négyszeres méretűre növekedett, pl. egy DVD-re rögzített anyag 15-16 GBos lett így. A visszatömörítésnél viszont elvesztettem az alacsony bitráta miatt a kép részletei vesztek el nagy mértékben. Hogyan lehet ezen segíteni, kérdzem én? A másik problémám az hogy egy 2.4GHz-es alapgéppel egy kb. egy órás anyag átkódolása kb. 10 óráig tart. Ez rendkívül soknak tűnik, mert a lemezre írásnál az MPEG-ből DVD-re átkódolásnál-írásnál újból ez az idő megismétlődik. Itt tartok jelenleg, és nem tudom, hogy hogyan tovább?
Van ugyan még Ulead Studio 10-es szoftverem, de nincs hozzá leírásom, eddig nem boldogultam vele. A CyberlLink Power Director 5VE-hoz pedig nem sikerült a kódot megkapnom.
Üdvözlettel: Semsei Károly

Jakab András · 2008/07/22 - 00:01

Helló!

A Pinnacle Studio-t használom általában. Szeretnék információkat az Avid-ról

Üdv: András

Deme Gábor · 2008/07/22 - 11:39

Helló!

Jómagam a Sony Vegas-t használom. Már több programot is használtam, azonban megfogott az egyszerűsége, a kínált lehetőségek tárháza óriási. Ha lehet, akkor ezt a videószerkesztőt mutasd be részletesen.

Ui.: A videók digitalizálásáról is szükséges volna indítani egy témát. Hiszen enélkül nem valósulhat meg maga a videók vágása sem.

Üdv: Deme Gábor

Fekete Kálmán · 2008/07/23 - 14:17

sziasztok:
aki több videósávot és hangot akar szerkeszteni annak én ajánlom az Abode Premiere Pro 2-őt itt 99 hang és videósáv áll rendelkezésre viszont angol vagy német nyelvű.
Én most próbálgatom egyenlőre még nehezen boldogulok a nyelvtudás hiánya miatt ,ha valaki tud magyarosítást nagyon megköszöném .Van egy barátom aki használja fantasztikus lehetőségek vannak és még logót is tehetek oda ahová akarok akár a teljes műsor alá mint a tv csatornákon.
Üdv : mindenkinek Kálmán

Várnai Péter · 2008/07/23 - 14:25

Hello!

Én kizárólag Adobe Premiere Elemetset használok(tök elég kezdő amatőrfilmes célokra. Amit ott nem tudok megcsinálni effektet, azt vagy Blenderrel vagy Gimppel oldom meg), ami tök elég az amatőr filmezéshez, viszont NAGYON érdekelne egy cikk, a Linuxra írt videószerkesztőkről, leginkáb a nagyobb tudásúakról.

Sereg Krisztián · 2008/07/23 - 23:18

Úgy látom, rengeteg téma gyűlt itt össze, és lesz miről írnom az elkövetkezendő hetekben. Rengeteg érdekes problémát vetettetek fel, igyekszem minél többre választ adni a készülő sorozatomban.

Kedves Semsei Károly!

A videók minőségének feljavítása egy hatalmas témakört ölel magába. Először ismerni kéne a hiba típusát. (Szemcsés a kép, sistereg a hang, rosszak a színek stb.) Én többféle programot szoktam használni, a hiba típusától függően. Színkorrekcióra például a Vegas, hangműveletekre az ingyenes Audacity program ideális.

Sajnos a kódolás igen lassú művelet, pláne egymagos 2,4 GHz processzorral. A 16 GB-os fájlméret és a 10 óra azonban valóban irreális mennyiség. Esetleges hibák lehetnek, hogy az Avidemux nem mpgbe tömöríti a kész anyagot, vagy hogy a felbontás túlságosan nagyra van beállítva (DVD esetén 720×576 képpont a megfelelő)

Kedves Deme Gábor!

A digitalizálásról biztosan szó fog esni a sorozatban, köszönöm a téma felvetését.

Kedves Várnai Péter!

Sajnos Linux operációs rendszeren nem ismerek videovágó programokat, mert alapvetően Windows rendszereken “nőttem fel”, de ha tud mondani konkrét programnevet, és van rá igény, kibővíthetem a palettát.

Deme Gábor · 2008/07/24 - 10:19

Tisztelt Fekete Kálmán!

Nagyon sok programmal megvalósítható, hogy logót helyezzünk el a videókon. A titka csak annyi, hogy egy újab, mindenképpen a legfelsőbb videórétegen helyezzük el a képet, ill. animációt (pl. gif) és olyan rétegként válasszuk meg, hogy az alatta lévő réteg(ek) átlátszóak legyenek.

Üdv: Gábor

Kulcsár LÁSZLÓ · 2008/07/25 - 13:01

az elkészített esküvői felvétel megvágásánál óvatosan járjunk el.

Kérik e felvett agyag szerkesztését. ( az Emberek szeretik magukat látni a TV-ben) Persze töekedni kell arra, hogy vágott, szerkesztett anyagot adjunk ki a kezünkből. ehez számos szerkesztő editáló DVD író program áll rendelkezésre.
A program kiválazstásánál gondoljunk arra hogy mire akarjuk használni.
Érdemes e több százezer ft-t kadni, azért, mert a nyaralási felvételeimet akarom renbe szedni.
Én Ulead 11 pluss-t használok, szerintem az általam készített felvételek szerkesztéséhez tökéletesen megfelel.( ballagás, tánciskola, szüreti felvonulás, esküvő)
Biztosan vannak drágább, jobb prgramok, de amint feljebb írtam mindenki maga dönti ell, hogy mit vesz meg.
üdv Laci bácsi

Barta Béla · 2008/07/25 - 20:12

Szióka! Hiába keresem a letöltési lehetőséget, nem jön össze! Nem tudom kipróbálni. De azért köszönöm!

Német József · 2008/07/25 - 21:04

Kedves Krisztián!
Kérdésedre válaszolva közlöm, hogy eddig mindössze egyszer az Ulead Video Studio 9-et használtam. A gépemen megvan még a Pinnacle Studio Plus 10, de magyar nyelvű használati utasításom egyikről sincs. Ezért ha lehetőség lenne rá, mindkét programról szeretnék többet megtudni, vagy szeretnék magyar nyelvű használati utasításhoz hozzájutni.
Tisztelettel:
Német József

phoebe46 · 2008/07/26 - 13:44

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Remélem folyamatosan bővül majd. Igazán jó kezdeményezésnek tartom. 🙂 Olvasgattam, ki milyen programra esküszik. Szeretném megemlíteni a Nero szerkesztőjét, a Nero Vision-t, egyszerű kezelni, egész jó áttűnéseket és effekteket tartalmaz, könnyű vele a vágás, általában dvd felvevővel készült filmek, apróbb vágására használom, de lehet vele kicsit kreatívabb dolgokat is produkálni, ami talán hátrány, hogy egy felvételen csak egy effekt használható. Kezdésnek mindenképpen megteszi. Ezen kívül a Sony Vegas 7.-et használom, áttekinthető a kezelőfelülete, le lehet hozzá tölteni magyarítást, korlátlan számú sávot kezel, sok effektet és áttűnést tartalmaz, ezek elég jól paraméterezhetők. Kipróbáltam a Pinnacle Studio 5ös változatát is, ami tetszett, hogy jelenetekre bontva tudtam a videókat importálni, azonban az effektek és áttűnések számomra inkább csicsásak, mint profik, de házi videók készítésére nagyon jó, egyszerű használni. Most a Liquid Edition 5.5ös változatát és az Edius 4.5öt szeretném kipróbálni ezekről szívesen olvasnék. Ami nagyon hasznos lenne még egy Adobe After Effectsről szóló írás ezzel meggyűlt a bajom, a kezelőfelülete nem túl áttekinthető számomra, és az alapvető dolgok is nehézséget okoznak. Ugyanakkor hihetetlenül okos program, jó lenne kihasználni a tudását 🙂 Kiváncsi lennék egy olyan írásra is, ami támpontot jelente mondjuk videók szerkesztéséhez, hasonló jellegűre gondolok, mint a feliratokról szóló írás, hogy mire ügyeljünk, mivel lehet feldobni egy videót, anélkül hogy tulcifráznánk. Elnézést, hogy ennyire bőlére eresztettem. 🙂

Sereg Krisztián · 2008/07/27 - 19:07

Kedves Barta Béla, pontosan melyik program letöltésről van szó?

Kedves Németh József! és phoebe46! Úgy látom, mostanra elegendő kifejtésre váró téma összegyűlt a következő tanulmányokhoz. Köszönöm az Önök, és a többi olvasó hozzászólásait!

Üdvözlettel
Sereg Krisztián

Gyafi István · 2008/07/27 - 22:17

Canopus, Let’s Edit 2-t használok.
Koerábban az Adobe Premiere 6.0-val ismerkedtem

Rákóczi Márk · 2008/07/28 - 08:50

Jónapot!
Jelenleg az Adobe Premiere pro 2.0 -át és az Adobe After effects CS3 -at használom. Mindkettővel teljesen meg vagyok elégedve. Az érdekelne hogy az Adobe after effectsel ha renderelek a kép kicsit megfakul néha zajos lesz és ennek mi lehet az oka.
Tisztelettel: Rákóczi Márk

Halász Éva · 2008/07/28 - 14:23

Kedves Krisztián! Gratulálok a web-oldalhoz, nagyszerű ötlet. Nagyon sokan vagyunk, akik videóznak és magunk szeretnénk megszerkeszteni a filmeket. Én (is) amatőr vagyok, a Pinnacle Studio ultimate 11-es programot használom. Erről szeretnék minél többet tudni, a leírás alapján valahogy nem megy. Esetleg \"élő\" tanfolyam nem indul? Legközelebbre összeszedem a problémás kérdéseimet. Üdvözlettel (tegeződhetünk? ez a műfaj olyan fiatalos, nem?)
Halász Éva

Peti · 2008/08/01 - 10:38

Csak a Sony Vegas-t.

Fekete Kálmán · 2008/08/03 - 11:14

Én a pinnacle stúdió 11-et használom
és amiről szeretnék többet megtudni az a Abode Premiere Pro 2 és, hogy van e hozzá magyarosítás

Barta György · 2008/08/06 - 20:50

Kedves Krisztián!

Én a Pinnacle Studio 9,4-et használom jelenleg, de már megvettem a Pinnacle Studio Ultimate 11-et, amit majd telepítek. A kérdésem az lenne – ha valaki válaszolni tudna -, hogy analóg felvétel/átjátszás esetén (videokazettáró), composit csatlakozásal, miért van rendszerint hangcsúszás a felvétel befejezése és lejátszása/feldolgozása után (felvétel közben nincs)?
Előre is köszönöm a válaszokat.
B.Gy.

Kulcsár LÁSZLÓ · 2008/08/09 - 20:33

Tisztelt Barta György.

Az Ön által leírt problémával én is talakoztam ( ULEAD 7), és a megoldást az hozta, hogy megkerestem egy számítógéphez értő HARDVERES szakembert, aki a számítógépem teljesítményét nagyban feljavította. ( memória, stb)
Nem állítom, hogy önnél is ez a megoldás, de remélem segítettem.

Üdv: Laci Bá.

papamaci72 · 2008/08/11 - 17:53

Honfitársak!!!
Én a pinnacle 7-es verziótól a 12-ig használtam már mindet,de dvd menuzésre kiírására az ulaed videostudio 10-et használom.
DE………..
A ,,guta” üt meg lassan.Valaki mondja már meg miért van az hogy a pinnacle 11,illetve a 12-vel mpg-et szerkeztett anyagot nem lehet kiírni dvd-re.A szerkesztett anyagba az átmenetek remegnek,és nagyon sok funkciónál lefagy és hibát hoz ki. Miért csinálja mind ezt???

krisz · 2008/08/12 - 11:54

én sony vegas pro 8-at használok és bár az alapok nagyából megvannak de kis trükköket szívesen fogadnék
thx krisz

Mátéffy B. · 2008/08/20 - 15:15

Adobe Premiere-t használok, már megszoktam a felületét, meg mindent rajta, akartam áttérni Vegasra, de nekem a Premiere jobban bejött. ÉS ezen kivül használom még a CS3 sorozat tagjait, After Effects stb..

szendrodi · 2008/08/25 - 11:48

Ugyanaz a bajom, mint papamaci72 -nek, minden jó a pinnacle-ben, a rögzítés, a vágás, menüzés is nagyon jó, csak éppen nem lehet vele lemezt írni. Két órásnál hosszabb anyag már nem fér el két két DVD-re sem, ezért DivX-et lenne jó használni, az pedig a hivatalos kodek megvásárlása (4 EUR) ellenére sem írható lemezre (hogy a lejátszó is olvassa). Profi tanács kellene, lehetőleg élő demonstrációval.

Gabeex · 2008/08/27 - 13:03

Videóvágásra a Sony Vegas 7.0-át használom! Meg vagyok vele elégedve! Szerintem ez egy jó progi!

Eskuvovideos · 2008/09/03 - 20:55

szendrodi!

Ügyesen kell bánni a programmal! Én 4-5 lemezes filmeket csinálok vele. A lényeg, hogy 1 rétegű lemeztre 1 óra 2 rétegre 2 óra megy fel vágottan. De lehte kicsit állítani a minőségen, hogy több menjen a lemezre.

A Pinnacle 11 tökéletes kis program, ha nem akar az ember mnidenféle szupereffektet csinálni. Habár extra lemezen még talán exttra dolgok is akadnak. Ennek a proginak a negyedé se használom ki, akkor mine ka drága…

Sokat használtam a premiere Pro-t, de túl drága ahhoz, hogy eküvőket készítsek vele, meg a renderelés 1 2 órás lemez esetében 8 óra volt nekem. Ez kicsit húzós.

A töbi említett progit is mind kipróbáétam már. Az Edius túl erőigényes, az Ulead kissé lassú felfogású volt nála, de jó menüszerkesztője volt, a Vegas szuper program lenne, ha nem miniatűr ikonkákkal mutatná, hogy épp mire léptem…. stb. De erről még mesélek szívesen, ha érdekel valakit.

Üdv videóstársak!

szendrodi · 2008/09/09 - 10:10

Ekuvovideos!
Köszi a választ. Egyetértek a Pinnacle-val kapcsolatban, hogy ügyes és egyszerű, nekem, amatőrnek elég is az a funkció (majdnem) amit kínál, bár nekem még a Stódió 10 Plusz van meg, tervezem a 12-es megvételét. Az ára is baráti. Sajna nem kaptam választ arra, hogyan tudnék egy lemezre két, vagy több órás anyagot felvinni, hogy az asztali DVD lejátszók is olvassák (ezért nem jó a minőség állítgatása. Több lemezre (vagy két rétegűre) én is ki tudom írni a két órát, de szeretnék \"felhasználó-barát\" módon lemezt írni, mint a \"nagyok\".
Amúgy ezt az írást Power Producer Gold 2-vel csinálom, mivel nagyon idegesítő, hogy a Pinnacle 2 órás lemezre írás legvégén közli: \"az írás nem sikerült, próbálja újra\". Nem kell az agyvérzés, hát ezt nem gyakorlom. Remélem, a 12-es változatnál ezt megoldották. Ha nem, befejezem a Pinnacle-s korszakom.
A többi progit nem ismerem, de ha ez a jövő útja számomra, akkor nosza, és rengeteg tanácsot próbálok beszerezni. Olyant szeretnék, ami megfelel amatőr gyermekded igényeimnek, viszonylag egyszerű kezelhetőség (ha lehet magyarul), nem túl nagy erőforrás-igény, nem túl lassú működés, alapeffektek megléte, két sáv (plusz hang), jó menü, biztos lemezreírás, az általam választott szabványos formában, és már jól is vagyok.

vamosz · 2008/09/09 - 12:28

Gratulálok az oldalhoz, be is teszem a kedvencek közzé.
Én az Adobe video csomagot használom. Most gondolkozom az Avid Liquid 7 program beszerzésén. Ezzel van valakinek tapasztalata?
Üdv

Horváth József · 2008/11/24 - 16:06

Még pár napja hogy interezek nem tudom hogyan kell az Adobemedia és a Adobevideo letöltését mert ez a két program hiányzik nekem ha ez a kettő nincs akkor az interneten nem tudom lejátszani se a zenét se a videokat valaki ha tud segítsen nekem előre is köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ray Rudolf · 2010/02/04 - 10:28

SOS Segítséget kérek!!!
Mindig is Panasonic kamerám voltak, s sony vegas-al szerkesztettem a velük készült filmet. Szenzációs program! Olvasva a sok hozzászólást – javaslatot, most sikerült szert tennem egy full HD-s panasonic kamerára. Viszont nem tudom szerkeszteni a vegas programmal ezzel a kamerával felvett filmet. Nem ismeri fel a vegas a filmet csak a fotot. Lehet, hogy én nem csinálok jól valamit, vagy kevés a gépem hozzá? A lemezre készült filmet simán tudtam szerkeszteni, most ugye USB kábellel telepítettem fel a filmet, a kamerához adott HDWriter AE 1.0 for HDC telepítő program segítségével. Lejátszani le tudom a számítógépen, viszont szerkeszteni nem tudom a vegas-al. Segítsetek! Mi a megoldás?

Sereg Krisztián · 2010/02/04 - 22:52

Próbáltad már Vegasból közvetlenül a kameráról importálni?

kri · 2010/04/11 - 13:44

szia!

Én Edius-t használok, de nagyon alap szinten ismerem. Sajnos sehol nem találok részletes leírást a használatáról, és autodidakta módon elég nehéz rájönni a dolgokra.. Honnan tudnék informálódni? Létezik valamilyen könyv hozzá?

Köszi

Réka · 2016/02/26 - 11:38

Még nem választottam vágóprogramot, de sürgősen lépnem kell. Panasonic HDC – TM 700 -as kis kézikamerával vettem föl 1080/50p Full HD anyagot, amit vágnom kéne. Segítségre van szükségem a gép és a program kiválasztásában valamely valóban értő hozzászólótól. Hosszú távon kívánom használni majd.
Köszönöm:
Réka

Réka · 2016/02/26 - 11:42

Elfelejtettem fönt írni, hogy hordozható számítógépre gondolok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..