Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register sp_MemberList Members

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Panasonic DMC-TZ7 videó tesztje
2010. október 15. péntek
14:32
Avatar
naneman
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 444
Member Since:
2009. szeptember 16. szerda
sp_UserOfflineSmall Offline

Mostanában lépten-nyomon HD-ban rözítő készülékbe botlik az ember gyereke. Nemrégiben úgy határoztam hogy videós szenvedélyem kicsit pihentetvén, fotózásra adom a fejem. Nosza kölcsön kértem egy barátomtól a Panasonic DMC-TZ7 típus jelü kompakt fényképezőgépét. Miután kiderült hogy a masina AVCHD tömörítésű 1280x720p felbontású videó rögzítésére képes, máris lőttek a fotós terveimnek. Első benyomásom itt is az volt, hogy révén  a gép roppant kicsi, tele fényes kezelőszervekkel és krómozott felülettel,  amolyan kis hasznavehetetlen bizsu érzetet kelt. Nos azért ennél többről van szó! Legalábbis ami a fotós szekciót illeti! Harsány, éles, szép képek készíthetők a kicsikével. Mivel azonban jómagam a mozgókép megszállotja vagyok inkább a videós képességekkel foglalkoztam! Az un. AVCHD Lite formátumban, a maximálisan elérhető 1280×720-as mérettel dolgoztam. A felvételeket vissza nézve, azok első pillantásra meggyőzőnek tűnnek, tüzetesebben szemlélve azonban már “kilóg a lóláb”! A dinamika meglehetősen szerény, a világos kiég, a sötét bebukásra hajlamos, bár az objektív itt már a Leica Dicomar felirattal büszkélkedik. Oldal irányú svenket a felvételbe már bele sem tettem, annyira nem akartam lejáratni egy több mint 70ezer forintos készüléket! A zoom, bár igen nagy átfogású ( megjegyzem, tök feleslegesen), csak nagy nehézségek árán működtethető fokozatmentesen, a felvételen fura, hullámzó érzetet kelt működtetés közben. A videó egyébként is valahogy furcsán pulzáló, “műanyagos”, színeiben eltúlzott!          ( természetesen a kártyáról átmentett nyers felvételről beszélek, vagyis az általam tapasztalt anomáliák nem valamiféle az utómunka során fellépő hibából adódnak)A hangminőséget megfelelőnek találtam, természetesen minden különösebb extra nélkül. Nem érdemes sok szót pazarolni a készülék videós teljesítményére! Végig az volt az érzésem, hogy az általam egyébként igen nagyra becsült gyártó, ezzel a készülékkel  kimerítette a “parasztvakítás” fogalmát! A nemrégiben még horribilis, közel 100 ezer forintba kerülő gépet ugyanis egy belépő szintű, hasonló árú tüköreflexes fényképezőgép gyakorlatilag a porig alázná, a HD minőségű videó pedig hát finoman szólva is kívánni valókat hagy maga után! Azoknak tudnám ajánlani ezt a készüléket, akik a 3-4 megapixeles kompakt fényképezőgépüket valami “nagyobbra, jobbra” cserélnék (jó sok pénzért), és megelégszenek az SD-nél mindenképpen mutatósabb “HD szerű” videóval”. Aki komolyabb hangsúlyt fektetne a mozgókép rögzítésére, az gyorsan felejtse el ezt a masinát!

 

A videó jobb alsó sarkában állítható be a HD opció!

Forum Timezone: UTC 2

Most Users Ever Online: 59

Currently Online:
9 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

naneman: 444

qwertzuio: 338

bekesy: 145

lacza: 125

zoombeee: 105

Dr.OG: 67

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 720

Moderators: 0

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 26

Topics: 228

Posts: 2012

Newest Members:

dbnkzSmoorse, InesqueSmoorse, VikaSmoorse, JerryEscat, bynfSmoorse, RedSharkSmoorse

Administrators: Sereg Krisztián: 187

4 hozzászólás

TimothyGep · 2019/12/05 - 20:59

энергетический паспорт – план проверок ростехнадзора, строительное проектирование

GeorgePer · 2020/02/15 - 04:59

fastest cryptocurrency exchange instaswap – instant crypto exchange coinswitch, cryptocurrency exchange rates instaswap

RobertSeith · 2020/05/21 - 17:30

Новинки кино 2020 смотреть онлайн в хорошем в качестве hd 1080 бесплатно – Человек-паук: Вдали от дома фильм 2019 смотреть онлайн, Первому игроку приготовиться фильм 2018

Andrewhah · 2020/06/22 - 02:22

накопительная пенсия – социальная пенсия, пенсионный фонд

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .