Ne vegyél kamerát!

Hol ne vegyél kamerát?

Ne vegyél kamerát! Könnyű utólag okosnak lenni, ezért most előre összeszedtem Neked, hol nem vennék kamerát.

1. Ahol a legolcsóbb

A legésszerűbb döntés hogy kinézem a nekem tetsző kamerát, rákeresek a neten, és aki a legolcsóbban adja, ott veszem meg. A legtöbbször viszont kiderül, hogy amit megspóroltam az áron, azt elveszítem a garancián. Sok cég ugyanis a gyári garanciánál kevesebb ideig áll jót az eladott termékért. Inkább fizess 5-10 ezerrel többet, de legyen meg a 2-3 év gyári garancia.
Sajnos azt tapasztaltam, hogy ha a legolcsóbb megoldást keresem, mindig kompromisszumot kell kötnöm.

2. Technikai nagyáruházban

Cipőt a cipőboltból, kamerát a kamera szaküzletből. A műszaki nagyáruházak általában nagyobb árat számítanak fel, mint a kisebb szaküzletek, online boltok, nem egyszer találtam már ugyanolyan ajánlatot olcsóbban kisebb helyen. Azt viszont a nagyáruházak javára lehet írni, hogy ők nem variálnak, ha garanciát megyek beváltani, és valószínűleg nem mennek csődbe, mielőtt lejárt a garancia. A művészet a két véglet között megtalálni a legjobbat.

3.Szupermarketben

Itt jegyezném meg, hogy a szupermarketekben vásárolt HD kamerák elsőre általában jó vételnek tűnnek, de ha utánanézek, hamar észre lehet venni, hogy ugyanennyi pénzért megbecsült márkás termékeket is kaphatok. Lehet, hogy a technikai paraméterek egyeznek, de az alkatrészek minőségéről ugyanezt már nem merném elmondani.

4. Árukeresős boltok

Olyan boltban sose vásárolj, ahol sok (10+) negatív vélemény van az árukeresős oldalakon. Még akkor sem, ha egyébként megbízhatónak van jelölve. Az ebay-en is csak azokat a boltokat részesítem előnyben, ahol legalább(!) 98-99 százalékos a pozitív vélemények aránya.

5. Külföldről

Szuperek tűnik, hogy ott 30 százalékkal olcsóbb minden, de ha EU-n kívüli országból rendelsz, arra még rájön a vám, és máris nem olyan nagy az árkülönbség. Nem beszélve arról, hogy ha nincs ismerősöd az országban, a garanciát is sokkal macerásabb érvényesíteni.

Nem értesz egyet? Volt már rossz tapasztalatod? Írd meg egy hozzászólásban! Oszd meg, hogy ne járjanak rosszul az ismerőseid sem!

Hol ne vegyél kamerát?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Sziasztok!
    Szerintem ezek teljesen jogos felvetések.
    Kiegészítőket viszont érdemes vadászni ebay-ről vagy távol-keleti webáruházakból is, egy-egy darab terméket nem vámolnak meg, így lényegesen olcsóbban lehet hozzájuk jutni.

Szólj hozzá!