Tönkrement a kamera, mert az operatőr nem vigyázott!

Az operatőr kinthagyta a kamerát a napon, és megsült az érzékelője. Menthetetlen, pedig pár egyszerű szabály betartásával elkerülhető lett volna a katasztrófa!

Nyáron különböző veszélyek leselkednek a kamerádra. A legnagyobb veszélynek az érzékelő van kitéve. Ha túl sok ideig fordítod a géped a nap felé, a lencse összegyűjti a sugarakat és mint egy nagyító kiégetheti a videokamerád szenzorát. Ezért ha nem használod, mindig tedd rá a lencsevédő sapkát az objektívre.

Ugyanez a helyzet a keresővel is. Ha nem a kinyitható LCD kijelzőt használod, hanem van lencsés “kukucskálós” kereső is a videokamerán, akkor hátulról is óvnod kell a készüléket.
Arra is figyelj, hogy ne nézz a lencsén keresztül a napba. Ha a szenzort tönkre teszi, a retináddal sem fog kivételezni.

Tengerparton, tóparton a víztől a homoktól és a sós levegőtől is meg kell védeni a felvevőgépet. Erre kapható speciális kamera tok, amivel akár több méter mélyre is leviheted a kamerát a víz alá. Egyszerre véd és ad plusz funkciót. Ráadásul jobb egy tízest kifizetni előre, mint egy százast, ha már kész a baj.

A repülőtéri hordárok nem éppen a gyengédségükről híresek. Egy jó táska az utazás viszontagságaitól is megvédi drága eszközeidet. Ha kötsz utasbiztosítást, nézd meg, mennyit adnak digitális eszközeidet ért kár esetén.

Szólj hozzá!

*