Láttál minket a TV-ben?

a tv-ben?

Iratkozz fel, hogy nyomon kövesd az újításokat!

Tovább>>>

Név:*
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*Láttál minket a TV-ben?” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Helló! Most meg néztem a RTL TV 2-öt. Én már azt hittem hogy te már vállalkozó vagy. Ahogy most neked is fel tették a kérdés! Egyáltalán akarnak-e tökéletes videó készíteni? Én nem tudom ezt, de úgy vettem észre, az emberek nem a tökéletes elkészült videó után érdeklődnek…

 2. Igen láttalak a tv-ben. én is ezzel küzdök, hogy elinduljon a életem és vállakózásom. remélem neked sikerül. nekem nincs tapasztalatom filmes szakmában, iskolában csak tanultam. Esküvőkön vagy rendezvény filmezésére gondolkodtál? Kisebb csatornáknál kameramannak menni. Reklám filmet csinálni cégeknek.

 3. Szia Krisztián,

  …azért volt annyi eszem hogy a rötölö2 archivumában meg tudtam nézni a videót.
  Sok konklúzióm volt, lehet érdekes visszacsatolás lehet számodra:
  (rólam annyit, hogy fényképész végzettségem van, építettem már pár weboldalt, de nincs vállalkozásom, pont amiatt, mint neked, főállásban dolgozom az eredeti szakmámban, jah és még szabadidőm sincs nagyon…)
  1. én kb 2 éve találtam az oldaladra, a vegas-szal akadt egy kis gondom, az oldaladon releváns tartalmat találtam! Igaz oktatásra költeni nem akartam, az amatőrök többsége “home made”. Lehet ennek köszönhető a kevés dvd értékesítés. De hiteles személynek tűntél, jogos volt a válaszod a filmben is, hogy aki ide ellátogat, és infót keres annak hiteles leszel.
  2. kívülről azt hittem, (nem tudom mennyire torzította el az igazságot a riportfilm) hogy sokkal jobban áll a szénád, sokkal agilisebb és határozottabb vagy. Nagyon szimpatikus ember köszönt vissza a filmen, de keményebb Krisztiánra számítottam.
  3. …ez a fránya üzleti terv mi? Na olyanom pl. nekem sincs. A kutatásaim mindig oda lyukadnak ki, hogy mit miért ne, és hogy Magyarország fényképész nagyhatalom (igaz ezt a történelem igazolja, sok magyar híres fotós volt, sok magyar híres feltaláló és mérnök, s a magyarok igenis nagyon sok százalékban járultak hozzá, hogy a fotógráfia ott tartson ma, ahol) Kemény a verseny, az árak a béka segge alatt, mert a mai fotografi őrületben mindenki “photogrphy” néhol szakértelem nélkül. Innen azért nehéz kitörni, de
  4 …de végig az volt az érzésem, hogy benned azért ennél több van. Nem tudom, hogy találd meg azokat a cégeket, akik fizetőképesek a szolgáltatásodra. Az biztos, hogy a kis cégek, nem azok, a béreket alig termelik ki. Az az érzésem, hogy a kisfilmjeidet azok a cégek tudják megfizetni, akik belekezdenek valamiféle marketingbe, és céljuk reklámozni, felépíteni önmagukat, és ezért fizetnek is. Nem lenne jó ötlet esetleg, hogy több olyan marketing irodát megkeresni, – mint pl a videóban az a másik srác – akik arculattal foglalkoznak? És mivel ők “brandeket építenek” ha videó kell, akkor veled gyártatják pl le, esetleg belevesznek a tervezésbe, tanácsadásba, stb. Én ebben látnék valamit. Igaz ehhez pedig referencia kell. De lehet egy referencia egy fiktív termék vagy szolgáltatás reklám vagy akármilyen filmje pl.
  5. azt tapasztaltam, hogy a vállalkozásoknak igényük van egy igényes weboldalra. Viszont nem tudják megfizetni. De szeretnének flash-es fejlécet, esetleg bemutatkozó anyagokat, stb. A legtöbb vállalkozó ha kiejted neki, hogy húszezer forintba kerül, már nem is kell neki. Ezért össze kellene ezt hozni valami marketinges okfejtéssel, hogy megteremtsd a piacot magadnak, de annak az okfejtésnek működnie is kell(ene).
  6. azt látom én is, amit a filmben is említettek, hogy stabil állandó megrendelők kellenek, így vitte nagyon sok kisebb cég nagyra, vagy él meg. Nézz körül, írd le, kik vettek/vehettek már a versenytársaidtól olyan videót pl, amit te is adnál. Találd ki, hogy keresd meg őket, mit ajánlanál nekik. Kívülről azt látom, hogy a nagyobb vállalkozások és multik szerződésben állnak már valakivel, vagy céggel. Kik azok a csoportok esetleg akiknek tudnál alvállalkozásban dolgozni. Ha már ezt végigjártad, és 0 kapcsolat és remény maradt arra, hogy elcsípj 1-2 stabil megrendelőt, akkor marad csak hobbi az egész.

  Nah, nem okoskodni akartam, csak megosztani a véleményem/tapasztalatom, meg hogy megírjam, ne add fel, szerintem összehozod ezt az egészet valahogy 🙂

  Üdv:
  Zoli

 4. Kedves Mindenki!

  Köszönöm a hozzászólásokat, a segítő szándékot és a személyes tapasztalatokat! A helyzet azért kicsit más, mint amit a műsor sugallt.

  Én úgy terveztem, a sztoriban egy végzett egyetemista srácról lesz szó, aki a tanulás mellett – annó 20 ezer forintből – felfuttatott egy öt éve üzemelő weboldalt, mára több ezer feliratkozóval, többszáz eladott DVD-vel, aki szeretné továbbvinni az ötletét, önállósodni, és ehhez keresi a következő lépést. De az RTL koncepciójába ez nem fért bele, nekik dráma kellett… Nagyon sok minden múlik a vágáson, ezt én is tudom, de eddig a saját bőrömön még nem tapasztaltam.

  Ők inkább arra koncentráltak, ami egy tipikus kényszervállalkozó problematikáját fedi le. Holott kényszerről itt szó sincs. Sajnos nem hangzik el, hogy egy barátom kért meg, menjek el a műsorba, mert kellenek a szereplők, akiken segíthetnek. Mivel azt mondta, szakértők adnak tanácsot, hogyan kell továbblépni a vállalkozás kiinduló állapoton, azt hittem, ez egyfajta továbbképzés lesz – némi publicitás meg amúgy sem árt az oldalnak – gondoltam. Sajnos ez a segítség kicsit rosszul sült el, Tőletek itt a blogban több segítséget kaptam, mint tőlük. Mindegy most már, a negatív reklám is reklám. 🙂

  Azért köszönöm, hogy kitartottatok mellettem eddig is, és remélem, a jövőben is itt lesztek még. A végcélom megmaradt: egy olyan weboldalon dolgozni, ami hasznos tippeket nyújt amatőr, igényes videósoknak.

 5. Szívesen elmennék egy az amatör videozással kapcsolatos összejövetelre,annál is inkább mert éppen egy szakembert keresek,aki a corel video studio pro x6 programot jól ismeri és tapasztalatait meg is osztaná velem,néhány tanóra keretében.Budapesten Erzsébeten lakom,tehát ide kellene jönnie a tanár hölgynek/úrnak.Várom szíves válaszát annak ,akinak jól jőnne egy kis mellékkereset.tel 003630 9406976

Szólj hozzá!