!!!!!!!!!!! ARCHÍV BEJEGYZÉS 2008. aug. 10. !!!!!!!!!!!!

Sokan találgatnak, hogy mi lesz a videovágás.hu meglepetése, de most végre lehull a lepel a titokról. Rengeteget gondolkoztam, minek örülnének a weboldal látogatói.

Egy jó videovágó szoftver — sokan erre tippeltek — bizonyára hasznos lehet a hozzáértő, gyakorlott felhasználók számára, ám weboldalam elsősorban kezdőknek és lelkes amatőröknek készült — azért nem kizárva a gyakorlott felhasználókat sem —, így az olvasóközönségem zöme nem tudná kihasználni egy ilyen szoftver előnyeit.

Meg aztán sem programozó nem vagyok, se nem nyertem a lottón, hogy mindenkit megajándékozhassak egy méregdrága videóvágó szoftverrel. De amim van, azt szívesen osztom meg Veled.

Mi tehát az ajándék? Az ajándék a tudásom. Egyetlen nap alatt megtanítalak Téged videót vágni félprofi szinten — ha úgy tetszik: profi amatőr szinten. Akkor is, ha tegnap vetted a kamerát, és egyelőre csak annyit tudsz, hogy hogyan kell felvételt készíteni vele.

Az ajándékom egy egyész napos videovágás konferencia lesz, melynek során megtanulhatsz olyan videókat vágni — itt most nem a forgatást, hanem a vágást tanuljuk —, hogy a nézőid el sem fogják hinni, hogy az utómunkálatok nem stúdióban készültek.

Megmutatom Neked, hogy a Sony Vegas — azt is elmondom, hol tudod megvenni elképesztően olcsón és jogtisztán! — programmal milyen páratlan eszközök állnak rendekezésedre, ha videót szeretnél vágni, és meg is tanítom ezeknek az eszközöknek a használatát. Ha más szoftvert használsz, akkor is érdemes eljönnöd, mert a konferencia nem egy szoftver felhasználói kézikönyvének száraz ismertetése lesz, hanem videóvágási módszereket tanítok meg Neked. Mindazonáltal eddigi tapasztalataim alapján a Sony Vegas tűnik a legjobb ár-érték arányú szoftvernek, és úgy érzem, kimagaslóan jó lehetőségeket biztosít. Vagyis részt vehetsz egy egész napos Sony Vegas tanfolyamon!

Bátran vedd szó szerint, hogy ha alkalmazod mindazt a tudást, amit megtanítok Neked ezen a konferencián, amatőr videóid nézői nem fogják elhinni, hogy a felvételeid nem stúdióban vágattad!

Egy átlagos amatőr videónak nincs eleje, közepe, vége. Az események csak úgy, ad-hoc történnek rajta, ahogy épp sikerült lencsevégre kapni. Elszántabb kezdők kivágják a fölösleges, hibás jeleneteket, esetleg a időrenden is változtatnak egy picit, de még mindig nem jutnak el odáig, hogy élvezhető, néhol bravúros megoldásokkal fűszerezett házimozit készítsenek.

Olyanok ezek a videók, mint a félig életlen fényképek: jó, hogy vannak, mert vissza lehet emlékezni 10 év múlva, hogy ott is jártunk, ez is történt, meg hű, de kicsi volt még Ödönke, de belefeledkezni, visszavágyni nem könnyű.

Én megtanítalak Téged olyan filmet készíteni, hogy a kedvenc házimozijaid ott sorakozzanak a legkedvesebb mozifilmjeid mellett, és ugyanolyan szívesen és élvezettel is nézd őket Te is, ismerősei is, mint a nagy mozikat.

A jó festmény az, amelyre nézve azt kívánjuk, bárcsak mi magunk is ott lennénk a képben. A jól vágott videó is ilyen — erre foglak megtanítani Téged.

A nyers videófelvétel olyan, mint a nyers hús: fogyasztható, de kicsi az élvezeti értéke. Ha megsütöd, már jobb. Ha jól meg is fűszerezed, az még jobb. Ha pedig  finom köretet, salátát is teszel mellé, és az egészet ízlésesen feltálalod, akkor nincs az a jóllakott ember, aki meg ne kóstolná, és mind meg ne enné.

Ezt tanulhatod meg, ha eljössz az egésznapos videóvágás konferenciára.

Ha még mindig érdekli — és miért ne érdekelné? —, akkor íme a részletek.

 1. Miért ingyenes ez a konferencia?
  Azért, mert ezt az anyagot egy rövidesen megjelenő, fizetős infóanyagban is el fogom készíteni, és a Te visszajelzéseidre is szükségem van ahhoz, hogy tudjam, minden kérdésedre választ kaptál-e. Te tehát egy teszt résztvevője leszel — én segítek Neked az anyaggal, Te segítesz nekem a véleményeddel. Vagyis a véleményeddel fizetsz a tudásomért.
 2. Kinek ingyenes a konferencia?
  Mivel a helyszín befogadóképessége korlátozott, a konferenciát csak az első 50 jelentkező számára tudom ingyenesen biztosítani. Több konferenciát egyelőre nem tervezek, fizetőset sem, így aki lemarad, az csak a hamarosan elkélszülő Videóvágás Mesterképző anyagból fog tudni tájékozódni (és például nem tud élőben kérdezni).
 3. Mikor lehet jelentkezni a konferenciára?
  Hamarosan felteszem a regisztrációs lehetőséget. Erről mindenkit blogértesítőben fogok tájékoztatni, a szokott módon. Onnantól az első 50 jelentkezőé a részvételi lehetőség.
 4. Mi történik, ha valaki jelentkezik, de nem megy el?
  Ezt a lehetőséget mindenképpen szeretném kizárni, ugyanis az, aki nem jön el, mind nekem, mind a többi résztvevőnek kárt okoz. Egy ilyen esemény rengeteg szerveznivalóval jár, számos költsége van — ez nekem mind hiábavaló kiadás, ha nincs elegendő néző, aki hozza a megfelelő kérdéseket is, amelyek alapján az anyag még informatívabbá tehető. Ugyancsak emiatt gond ez a többi résztvevő számára is, hiszen ők sem találkoznak minden lehetséges kérdéssel.

  Éppen ezért a jelentkezés egy jelképes, a konferencia napján visszaigényelhető, és ott a helyszínen vissza is kapható, 5 ezer forintos regisztrációs díjhoz kötött. Ezt egy rendezvényszervező cégtől tanultam. Ők azt mondták — és hiszek nekik —, hogy az ingyenes rendezvények egyetlen lehetséges buktatója, hogy az ingyenes programot a legkönnyebb félretolni. Ha valaki regisztrált, nem fizetett, és közbejön valami, egyszerűen nem jön el, mert így sem éri kár. Kár éri viszont a többieket. Ezért van a regisztrációs díj. Így nem olyan egyszerű azt mondani, hogy “nem fontos, majd elmennek a többiek”.
  Semmi trükk — a regisztrációs díjat a rendezvény végén minenki visszakapja, aki eljött (aki nem, az elveszíti).

 5. Mikor és hol lesz a konferencia?
  A helyszín és az időpont már-már végleges, de jelenleg még szervezés alatt. Amint véglegessé válik — jó előre — szólni fogok róla itt a blogban.

Hamarosan jelentkezem a további részletekkel!

Akit még mindig érdekel, jelezzen! (Ez még nem a jelentkezés, csak visszajelzéseket várok.)

Gyűjtsd a kérdéseidet!

Sereg Krisztián
www.videovagas.hu


74 hozzászólás

Czibor Gábor · 2008/08/10 - 12:25

Mindenképp szeretnék részt venni! Vizuális tipus vagyok.Üdv: Gábor ( Győrből)

DDD fotózás · 2008/08/10 - 12:28

Szívesen részt vennék rajta.

gbubika · 2008/08/10 - 12:29

Nagyon érdekel ez a videovágással kapcsolatos bemutató.

mesélő · 2008/08/10 - 12:29

Szeva,
ez a legjobb ajándék, nagyon jól kitaláltad.
iren

Melinda · 2008/08/10 - 12:34

erdekel! 🙂

Mr. Biscuit · 2008/08/10 - 12:43

Én is elmennék és gratulálok, jó ötletnek tartom! Lehet, hogy még egy kollégámat is elcipelném. 🙂 Persze az időpont a mérvadó. További sok sikert kívánok!
Mr. Biscuit

Zoli · 2008/08/10 - 12:50

Engem is nagyon érdekel! Köszi a lehetőséget!

Szepesházyné Saáry Zsuzsa · 2008/08/10 - 13:05

Krisztián!
Nagyon jó ötletnek tartom a konferenciát, és “hajtok”, hogy én is részese lehessek. Tehát továbbra is érdekel a tanulási lehetőség, amit az első 50 jelentkezőnek felajánl.
Zsuzsa

Horváth Attila · 2008/08/10 - 13:19

Engem is érdekel! Biztosan ott is leszek. Jó lenne legalább egy hónappal vagy többel előre tudni, hogy mikor lesz, hogy szabaddá tehessem magam.

Vajas László · 2008/08/10 - 13:38

Részt szeretnék venni a konferencián.

György László · 2008/08/10 - 13:39

Szia!
Engem is érdekel! Köszi!

Sereg Krisztián · 2008/08/10 - 13:42

Köszönöm az eddigi visszajelzéseket! Örülök, hogy ilyen sokaknak tetszik az ajándék, ahhoz képest, hogy még alig egy órája ment ki az üzenet, szép számban kapok e-maileket és kommenteket egyaránt!

Ígérem, amint meglesz a konkrét időpont és helyszín, azonnal közzéteszem a blogban, hagyva időt arra is, hogy mindenki szabaddá tegye magát arra a napra. Továbbá a hely és idő témában még egy kérdőívet is szeretnék kitöltetni az érdeklődőkkel, hogy minél több ember el tudjon jönni.

Üdv.
Sereg Krisztián

György Gábor · 2008/08/10 - 14:52

Üdvözlöm!

Engem is érdekel!

Köszönöm!

Szathmáry Béla · 2008/08/10 - 15:06

Én is részt szeretnék venni ezen a konferencián, és minden további is érdekel. A Sony Vegas legújabb verziója nélkül nem nagyon lehet mit kezdeni a HD felvételek feldolgozása terén.Persze először az alapvető fogásokat kell begyakorolni,de jó lenne, ha ez a jövőben rendszeres lehetőséggé válna.

Csanády László · 2008/08/10 - 15:09

Helló!
Szóval az ötlet jó, szeretnék ott lenni! Ha az érdeklődők más vágóprogramra is kíváncsiak, szívesen mutatok be közülük egyet. (Pinnacle)
Mivel a szerkesztést, filmezést, videózást nem csak művelem, de tanítom is, azokra a kérdésekre amelyekre tudok, szívesen válaszolok.Ez az én felajánlásom. Abban reménykedem, hogy egy lelkes csapat áll össze akik rendszeresen kapcsolatot tartanak egymással.

Bíbor Lajos · 2008/08/10 - 15:37

Kedves Kristian!
Ismered elköteleettségemet a tanulás ránt, örömmel seretnék résztvenni a konferencián.
Üdv: Lajos

Gyafi István · 2008/08/10 - 15:54

Mennék én is… 🙂
Üdv: Gyafi (Győr)

Józsi · 2008/08/10 - 16:14

Szívesen észt vennék rajta, ha az időpont megfelel nekem.

Mandi · 2008/08/10 - 16:22

Kedves Krisztián!

Nagyon jó ötletletnek tartom, és örömmel részt vennék a konferencián, tényleg szuper ajándék lenne.

Semsei Károly · 2008/08/10 - 16:42

Kedves Krisztián!
Az elképzelés jónak tartom, én magam is szeretnék ezen résztvenni.
Előre is köszönöm a lehetőséget.
Üdvözlettel, Károly

Tóth Attila · 2008/08/10 - 16:42

Még érdekel.

Semsei Károly · 2008/08/10 - 16:44

Kedves Krisztián!
Az elképzelést jónak tartom, én magam is szeretnék ezen résztvenni.
Üdvözelettel, Károly

Semsei Károly · 2008/08/10 - 16:45

Kedves Krisztián!
Továbbra is érdekel, szeretnék résztvenni rajta.
Üdvözlettel, Károly

Ferfer · 2008/08/10 - 16:57

Kedves Krisztián! Érdekel a dolog, szívesen résztveszek a konferencián.
Üdv.:szabofe

Galgóczi Zoltán · 2008/08/10 - 17:11

Nagyszerű lehetőségnek tartom és mindenképp szeretnék rajta részt venni.

sasfiok · 2008/08/10 - 17:20

Engem az érdekel, hogy készül-e erről felvétel, mert szerintem százával lennének azok, akik vissza nem térítendően adnának ugyanennyit érte, csak legyen elérhető videó formátumban.Lenne egy előzetes regisztráció, és ha elkészül a felvétel, akkor kiküldenétek azoknak, akik regisztráltak, akik meg nem, azoknak később elérhető lenne infotermékként jóval magasabb áron.

Biztos sokan lesznek, akik nem tudnak elmenni, vagy messze van, vagy jobb szeretnék többször végighallgatni/nézni a felvételt.

jozsi73 · 2008/08/10 - 17:29

Köszönöm a meghívást, félek, hogy egy egésznapos időpontra nem tudok el menni. A vonat utazásnál nincs probléma, az 30 percenként jár az autóbusz ami Ceglédről hazáig hozna (16 km.) estefelé olyan ritkán jár, hogy nemtudok hazajönni. Nagyon köszönöm kedvességét, ha valaki más tudna menni helyettem átruházható az ajándék. Tisztelettel Józsi.

Lengyel István · 2008/08/10 - 18:39

ha az időpot is megfelelő, részt veszek . Ja, és ha bele férek az 50 főbe.

Almási Gábor · 2008/08/10 - 18:50

Mindenféleképpen elmegyek,még ha kirúgnak a munkahelyemről, akkor is.

Békési Csaba · 2008/08/10 - 20:05

Nagyon érdekel, szeretnék ott lenni!
A munkám miatt fontos lenne tudnom minél hamarabb hogy mikor, és hol lesz.
Üdv: Csaba (Szeged)

Muck Ferenc · 2008/08/10 - 20:34

Tísztelt Krisztián!

Jónak tartom a komferenciát.

Üdvözlettel: Feri

Szabó Jánosné · 2008/08/10 - 20:43

Köszönöm a meghívást, és szeretném is elfogadni, de természetesen ehhez ismernem kell az időpontot és a helyszínt.
Nagyon érdekel a videovágás, amit már évek óta folytatok, de természetesen amatőr, és teljesen autodidakta módon.
Mint már jeleztem, én a CANOPUS termékkel dolgozom, de ha ennél jobb megoldást fog ajánlani, és a számítógépem elég erős hozzá,- a végtermékeim szebbek, jobbak lesznek-, boldogan átállok arra.
Üdvözlettel :Zsuzsa nagymama

Pintér János · 2008/08/10 - 21:08

Pintér János üzenete: Amennyiben az 50 fő létszámba beleférek, megyek és köszönöm a meghívást . Üdvözlettel: János Győrből

Karáth László · 2008/08/10 - 22:06

erdekel!

bmelus · 2008/08/10 - 22:54

Mindenképpen elmennék, figyelni fogom az értesítőket, hogy ne maradjak le róla. 🙂 Köszi

Mészáros Zsolt · 2008/08/10 - 23:04

Engem is érdekelne a dolog. Jó ötletnek tűnik és bízom benne, hogy sokat tanulnék. A Vegas-szal főleg az érdekelne, hogy hogyan működik a több gép számítási teljesítményének összeadása a kódolás során…
Üdv: Zsolt (Egerből)

SHA · 2008/08/11 - 00:48

Szia Krisztián!
Én is szeretnék ott lenni! Gratulálok az ötlethez! Nívós csapat gyűlt már össze, köztük oktatók, gyakorlott vágók. Fontos, hogy a helyszínt és az időpontot jól megválaszd – hétvége, de ne szüret, aki számít, el tudjon jönni.
Sok sikert!
SHA

Mazán Károly · 2008/08/11 - 07:24

Kedves Krisztián!

Jónak tartom az ötletet, szeretnék is ott lenni, de sajnos ezen a szűrőn már fennakadtam.
A nem megbízható egészségemmel előre nem tervezhetek. A tömegiszonyom és bezártság érzetem miatt már több éve még egy moziba sem mehettem be.
Köszönöm a lehetőséget és az eddigieket, de itt meg kell állnom. Ezzel növelhetem is mások esélyét.
További sok sikert Önnek és a többieknek…
Mazán Károly

Zoli · 2008/08/11 - 08:13

Szia Krisztián!

Én pont online videó tanfolyamokat szeretnék készíteni, ezért mindenképpen érdekelne a dolog. Egy másik segítség tippeltesd meg a fizetős anyagod árát is és e szerint árazd be, az első tipp szerintem 5-10 e forintot megérne. Azért nem tudok pontos árat, mert nem tudom, mit tartalmaz. Eddig jó amit csinálsz, ha jó marketinges vagy az 5 e Ft reg díjat levásárolhatjuk nálad hogy ne kelljen visszaadni, pl a tanfolyam hanganyagát megkapjuk érte, ezt én is láttam valahol :).
Ha túl sok infó van az üzenetben, nyugodtan kitörölheted innen.
Üdv: Vincze Zoltán

Sereg Krisztián · 2008/08/11 - 08:35

Kedves Zoli!

Természetesen lesz vásárlási lehetőség is. Ott a konferencián is, és itt a honlapon, illetve a blogon is, hamarosan. De most első a konferencia.

Mazán Károlynak jobbulást kívánok, és remélem, hogy a hamarosan megjelenő infóanyag kárpótolja mad azért, hogy nem tud most velünk lenni.

Sereg Krisztián
http://www.videovagas.hu

Mazán Károly · 2008/08/11 - 09:18

Köszi a jókívánságot és akkor bizakodva várok az infóanyag megjelenésére.

Mazán Károly

Balsik István · 2008/08/11 - 09:35

Jó az ötlet! Köszönöm. Megyek!!

Nagy Roland · 2008/08/11 - 10:10

Megköszönném a lehetőséget,hogy elmehessek. Szívesen venném.Köszönöm

István · 2008/08/11 - 11:42

Kedves Krisztián!

Érdekel, szívesen résztvennék a konferencián.

Anita · 2008/08/11 - 12:16

Engem is továbbra érdekelne ^^

András · 2008/08/11 - 13:52

Sziasztok,
Én is mindenképp szeretnék ott lenni! Várom a további infokat.
Köszönettel, A

Simon József · 2008/08/11 - 15:05

Örömmel részt vennék az oktatáson.(term. időpont kérdése).

Kovácsné Szabó Ágnes · 2008/08/11 - 15:49

Jó ötlet, érdekel. Szivesen részt veszek a konferencián.

Kerekesné Gombos Kinga · 2008/08/11 - 17:03

Sziasztok!
Engem is érdekel, de fontos az is, mikor lesz, hétköznap vagy hétvégén, és hol.
Mikor derülnek ezek ki?
Üdv, Kinga

Bors Norbert · 2008/08/11 - 17:34

Ha megfelel az időpont akkor OK!

Nagy Barnabásné · 2008/08/11 - 20:39

sAJNOS ÉN NEM TUDOK ELMENNI MERT NAGYON MESSZE LAKOM, meg attól tartok nem elég aszámitógépes ismeretem hogy megértsem a dolgokat, de ha megtudjátok örökiteni egy dvd-n az anyagot szivesen vennék belőle, hogy többször is átrágjam magam rajta. üdv, Nagy Barnabásné.

Joci · 2008/08/11 - 21:09

Örömmel vennék részt egy ilyen konferencián. Már csak az időpont és a helyszín kérdése maradt. (és persze a kellő gyorsaság:)
üdv, Joci

Szigetvári Bernadett · 2008/08/12 - 01:49

Én is szívesen mennék!

lyorak · 2008/08/12 - 08:16

HÁT ! ÉN IS MENNÉK HA BELEFÉREK MÉG !

Drigan · 2008/08/12 - 09:31

Engem is nagyon kíváncsivá tett ez a konferencia. Remélem beleférek a csapatba.

Nagy Zsolt · 2008/08/12 - 10:22

Szia! Ammenyiben megfelelő lesz az időpont ott szeretnék lenni!!!
Köszönöm a lehetőséget!

Fekete Kálmán · 2008/08/12 - 16:04

Sziasztok.Engem is érdekel és lenne egy ötletem az utazási költség csökkentésre .Gondolom ez Bpesten lessz.Ezért aki Szegedről indul kocsival az útba esőkkel társulhatna így az üzemanyagköltséget is el lehetne osztani. Én Szegváron lakom így ha valaki Szentes vagy Hódmezővásárhejen lakik az el tudna vinni ebből az irányból és igy tovább más irányból is megoldható itt a blogon lehetne eggyeztetni (csak egy ötlet) sziasztok.Kálmán

Dr.Járfás Lászlóné · 2008/08/12 - 16:04

Érdekel!! Várom a jelzést!

Juhász Béla Z. · 2008/08/12 - 22:39

Én is szívesen megyek tanulni, ha nem lesz halaszthatatlan elfoglaltságom.

Hermecz Gyula · 2008/08/13 - 14:35

Kár, hogy ilyen későn jutottam net-közelbe. Ha az időpont és helyszín is megfelel; jelentkezem.

Stefan · 2008/08/13 - 16:32

Sziasztok!
Engem is érdekel!Jó dolognak tartom!(Szentgotthárd)

Oravecz János · 2008/08/14 - 13:12

hol, és mikor?

Halev · 2008/08/18 - 11:46

Kedves Csanády László, szeretném felvenni magával a kapcsolatot Pinnacle studio ultimate 11-es szerkesztő program témában. Olvastam, hogy nemcsak műveli, hanem tanítja is ennek a programnak a használatát. Sajnos, hiába van magyar nyelvű leírása, ennek alapján nem sikerült igazán jól elsajátítani a csínját-bínját. Ha vállal magánoktatást, kérem hívjon fel: Halász Éva- 06/70 7788124
Előre is köszönöm. Üdvözlettel Halász Éva

Vékás István · 2008/08/21 - 09:09

Szerintem Csanády László ne itt reklámozza magát, hanem készítsen egy saját weboldalt, és keressen saját olvasókat. Ne a máséból akarjon megélni.

Bocs a hangért, de ez nekem nem tetszik.

Halev · 2008/08/25 - 12:39

Kedves Vákés István! Elnézést kérek elsősorban Sereg Krisztiántól, és Csanády Lászlótól. Belátom, hogy átléptem az etikai viselkedés küszöbét, ezért csak én vagyok a hibás, ne Csanády Lászlót okolja. Üdvözlettel Halász Éva

Ruhafalva · 2008/09/09 - 13:34

A konferencia minket is érdekel, szeretnénk részt venni!
Külön köszönet Horváth Attila – bélyegzőexpressz hírlevelének, hogy tudomást szereztünk a lehetőségről 🙂
Rita

Józsi · 2008/09/12 - 20:13

Szeretnék időpontot tudni , ill az infotermék ára és megjelenési idejét

Üdv J

Piros · 2008/09/15 - 12:29

Én is szeretnék részt venni ezen a konferencián. Szívesen megvenném az oktató videot is.

joly56 · 2009/03/15 - 10:07

Ha még van egy – ha csak álló hely is – szeretnék ott lenni a konferencián…

Gráber Mihály · 2009/12/01 - 12:19

Szeretnék egy oktató videót vásárolni a Sony Vegas-9pro vagy Platinium 9-ről
Üdv: Misi.

Sereg Krisztián · 2009/12/01 - 13:41

Kedves Misi!

Sajnos már elfogyott a készlet, és márciusig nem is lesz új oktató lemez a Vegasról. Viszont készül egy oktatóanyag kicsit más szemszögből, ami talán még ütősebb lesz! Erről nemsokára többet is elárulok.

Gráber Mihály · 2010/01/13 - 14:15

Szia! Igen érdekel! Bár ismerem a Vegast, de nem kielégitően ezért minden megoldás érdekel! Várom a lehetőséget.

Ödv: Gráber Mihály.

Dobó Pál · 2011/01/25 - 00:39

Kedves Krisztián!
Rész vennék én is a konferencián, ha időben és a helyszínt illetően alkalmas, ezért értesítést kérek.
Üdv.

Sereg Krisztián · 2011/01/25 - 12:05

Kedves Pál, ez egy archív bejegyzés! Ha viszont felirtkozol a tanulmánysorozatra, vagy a blogértesítőre, akkor azonnal szólunk, ha újra lesz hasonló alkalom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..