15:53

2009. szeptember 14. hétfő

11:40

2010. december 27. hétfő

21:14

20:07

2010. december 27. hétfő

Volt szervizben a kamera, elvileg valami optika-ellenőrző, -beállító szoftvert lefuttattak rajta, de arról persze fogalmuk nincs, hogy ennek kellett-e javítania a készüléken, vagy nem volt semmi baja. Más egyebet nem vizsgáltak rajta, a kamera autofókuszára, meg olcsóságára hivatkoztak, hogy bizony ezt a készüléket is becsaphatja a változó fény… blablabla…
Viszont intéznék egy kérdést az SD700, SD750 tulajdonosok felé. Szeretnék forgatni egy új videoklip paródiát egy érdi helyszínen. Valaki tudna segíteni abban, hogy két kamerával tudjam rögzíteni a történteket /nekem csak egy van/, hogy egyszerűbb, rövidebb legyen a forgatás, és könnyebb a vágás? Természetesen az útiköltséget állom, esetleg néhány üveg hideg sörrel megtoldva.
17:02

2010. december 27. hétfő

01:56

2009. július 3. péntek

Úgy néz ki, szemüveg kell nekem is lassan, ugyanis én nem vettem észre az autofókusz ügyetlenkedését – mentségemre legyen szólva, hogy nem teljes képernyőn néztem meg a videót – az egyértelműen a kamera automatika hibája, amire a fényviszonyok váltakozása segít rá. Én nem ismerem ezt a modellt olyan jól, mint Naneman, ezért nem tudom saját tapasztalataim alapján eldönteni, hogy ez normális-e, de Panasonic téren Naneman elég otthonosan mozog, és egy garanciális átnézetés jól jön még a lejárat előtt.
14:45

2009. szeptember 16. szerda

Még egy érv amellett hogy kihasználd a hátralévő garancia időt: 13 év alatt jó néhány kamerám volt, de mindössze egy alkalommal kényszerültem a szervizelésre, akkor is csak azért, mert sikerült leejtenem a készüléket. Elmondható tehát, hogy a “gyakori” meghibásodás egyáltalán nem jellemző, különösen igaz ez a mem. kártyás modellekre. Neked egy éven belül ez már a második ( vagy harmadik? ) problémád. Valami nem kóser ott Maksi! A videóid egyébként igen komoly képességekről tanúskodnak, a humorod igazán eredeti, nekem nagyon bejön! Szóval nézesd át azt a gépet, mert a garancia idő letelte után “nagyon fog fájni”!
21:01

Ilyen mértékben ennek a kamerának nem szabadna “eldobni” az élességet! Nekem egy HDC-SDT750-es készülékem van, ami ugye gyakorlatilag doszta ua. mint a tiéd. Soha nem tapasztaltam még hasonlót ennél a kameránál. Ennél jóval kevesebb fénynél is pontos fókuszt kellene biztosítania! Valóban nyugtalanító tehát, nem túlzás megnézetni.
23:37

2009. július 3. péntek

23:35

2009. július 3. péntek

Kedves Maksi!
Szerintem egyértelműen a felhők okozzák a hibát – bár ilyenkor érdemes teljesen kikapcsolni az automatikát – a “hullámzó” fényviszonyok miatt mégis a felhőkre gyanakszom.
Egy lehetséges megoldás: el kell mosni a két kép közötti éleket. Ezt a Picture in picture effekt feather csúszkájával teheted meg.
22:27

2010. december 27. hétfő

Szia!
Újabb furcsaságot tapasztaltam, mióta írtad a választ. Rendkívül nyugtalanít a jelenség…
Olyan felvételt próbáltam készíteni, amin önmagammal beszélgetek egy kanapén. Két képből összevágva. Sajnos, a jobb oldali felvétel teljesen használhatatlanná vált, és nem értem az okát. Folyton sötétedik a fehér háttér, aztán kivilágosodik újra… Egyszer meg nagyon csúnyán elveszíti a fókuszt, majd visszatalál rá. Tényleg kamerahiba lesz ez, vagy más okozza?
Ahogy készült:
– Természetes, közel azonos mennyiségű, ablakon keresztül érkező fénynél készült /felhős, szórt fényű égbolt/
– Állványról filmeztem, semmit nem változtatva sem a kamera beállításain, sem a pozícióján. IA beállítást választottam!! Ott meg ugye AF van. A felvételek között nem telt el nagyon sok idő, max egy óra.
Tudom, hogy stúdióvilágítás mellett lehetne tökéletes felvételt készíteni, de talán ebből is kideríthető, hogy a kamera hibás-e, vagy csak én vagyok hihetetlenül béna:
Köszönöm szépen előre is a segítséget. A kamerára még egy hónap jótállás van, azért szeretném kideríteni, hogy hibás-e vagy sem, hogy még lehessen orvosolni a problémát esetlegesen. Ha valóban hiba, hogyan bizonygassam a márkaszervizben, hogy mi a gondom? Mi okozhatja a jelenséget, milyen hibásodás?
12:09

2010. december 27. hétfő

15:15

14:55

2010. augusztus 16. hétfő

04:00

2010. december 27. hétfő

Egyébként ez a “kártya ellenőrzése” szöveg másnál is gyakori vendég? Nem azt mondom, hogy mindennapos, de elég sokszor találkoztam már vele az LCD-n. Főleg, ha több, rövidebb felvételt készítettem, mint pl a fentebb emlegetett paintball-on, főként, ha nem kapcsolom ki a gépet, csak becsukom a kijelzőt, hogy készenléti állapotba kerüljön.
10:13

Szerintem jól döntöttél! Mindegy milyen gyártmányú a kártya annak működnie kell! Pont ezért terjed, mert egyszerű gyártani, nincs mozgóalkatrész, olcsó és egy végtelenül egyszerű gyártósor is elég hozzá (perzse ha a licenceben előírtakat betartva gyártják, de miért ne tartanák be, hiszen úgy hallottam egy malajzai ismerősömtől (ilyen helyen dolgozik), hogy fillérekbe kerül a gyártása, nem éri meg elb*szni a renomét). Sok sikert és ne hagyd magad, ha hülyére akarnának venni!
" mikor a kamera lencséin átnézek, megszűnik a valóság, s átlépek egy új világba, ahol bármi megtörténhet"
00:06

2010. december 27. hétfő

Köszönöm a tanácsokat!
Nekem is vannak kétségeim a kamerával kapcsolatosan, mert a másik kártyáimmal is művel olykor furcsasaágokat. Az egyik egy hamis Micros SDHC Kingston, a másik meg egy Adata Class 10-es. De több ízben előfordult már, hogy így-úgy nekiállt “a kártya ellenőrzése” szöveggel dolgozni, aztán vagy jó lett, vagy nem. Mondjuk legalább azokat nem vágta tönkre.
Persze a Pana ilyenkor azt magyarázza, hogy “meg kell venni a Pana SD kártyát 2-3x annyiért, mint bármelyik másik gyártó kártyáját, mert csak azzal lesz biztosan jó”. Mesebeszéd.
Ja, és a látott feketeség nem csak ennél az egy file-nál volt tapasztalható, hanem az ezt követő összes felvételnél /47 darab/. Minden ugrott. És még csak nem is jelezte a kamera, hogy bármi baja lenne, azon kívül, hogy ott is ellenőrizgette a kártyát, mert nem kapcsoltam ki folyton a kamerát, csak becsuktam az LCD-t amikor éppen nem akartam filmezni. Paintball-ozni voltunk, én voltam a haditudósító.
Szóval, egy szó, mint száz, megy a kamera a szervizbe, aztán majd meglátjuk…
Köszi még egyszer az ötleteket, tanácsokat!
16:19

Még egy dolog! 9 db kárta van csak a családnak (különböző típusok, különböző használat és terheltség mellett) és egy sem mondott még csütörtököt. Ez azért jelent valamit. Ráadásul, azóta vannak ilyen hibáid amióta ez a kamerád van! Érdemes elgondolkozni rajta!
" mikor a kamera lencséin átnézek, megszűnik a valóság, s átlépek egy új világba, ahol bármi megtörténhet"
16:14

Hát igen! A kártyán tömény feketeség valóban, de majdnem 22MB-nyi tartalommal!? Szerintem ez kamera hiba lesz! Nagyon kicsi az esélye annak, hogy veszel két vagy három kártyát és mindegyik behal magától. Ez szerintem egy felírási hiba amit vagy a szoftver vagy a hardver végez el rosszul. Arra gyanakszom (egyszer volt egy SIM kártyám még a régi 13 évvel ezelőtti Motorola 5200 telefonomban és annak is felírási problémája volt. Harmadszorra jöttek rá, hogy nagyobb a felírási feszültség mint kellene. Elég idegesítő volt állandóan a szervízbe járkálni és új kártyákat intézni), hogy hardver hibád van. Szerintem szervízhez kellene fordulnod.
15:10

15:04

2010. augusztus 16. hétfő

Maksi Mondta
…
Erről jut eszembe… Ha látszólag ép és egészséges videofile-ok vannak egy kártyán, mitől lehet az, hogy azoknak csak egy részét hajlandó lejátszani bármilyen program is? … a gépre másolt file-ok közül csak az első 40-50%-uk játszható le, a többire hiába kattintok rá, semmi nem történik velük. Se hibaüzenet, se semmi. Egyszerűen csak felugrika videolejátszó és nem indul el a videó. Ez mitől lehet? És lehet kezdeni valamit ezekkel a file-okkal?Itt az egyik, amit nem bírok lejátszani:
Ezt a fájlt én is letöltöttem, de gyakorlatilag “üresnek” bizonyult (TC nézőke csak fekete kockákat mutatott végig). Szóval itt valami komoly probléma van, nem csak olyan szimpla dolog, mint amikor pl. csonkolódik a fájlt, vagy a fejléce sérül! Szerintem így még bélyegkép sincs, bár lehet, hogy a .tmb fájlban azért még maradt valami…
"A medvét is meg lehet tanítani biciklizni, de nem arra való. Mi értelme? Ha sikerül is, csak nevetnek rajta!"'
16:31

Szerintem, ha a kamerádban ment tönkre a kártya (már a második) érdemes lenne megfontolni, hogy tényleg nem e a kamera ( a kamera firmware okozhat ilyet) programja vagy mechanikus eredetű hiba okozza. Elég sűrűn előfordul ez a DLSR-es kameráknák, mert ott frissíthető ez és van hogy haza vág mindent. Itt mondjuk csak a szakszervíz tud belenyúlni a “gépedbe”, de telefonoknál is előfordu ilyesmi. Szerintem utána kellene érdeklődnöd a szervízben, hogy találkoztak-e ilyen jellegű hibával. Valamiért úgy érzem, ha vennél bele még egy kártyát (más fajtát) az is berosálna benne!
12:25

Maksi Mondta
Azóta nem sokat kameráztam, de amíg igen, nem tapasztaltam homályosodást. Most meg hogy elszállt a kártya, nem is tudom visszanézni őket.
Kicsit idegesít hogy már a második kártya pusztul el a kamerában, ráadásul nem is gagyit vettem, mert azzal már szívtam meg. Pláne, hogy nem is cserélik ki rögtön, ha visszaviszem, kipróbálják és látják, hogy nem olvasható. Külön vissza kell menni azért, hogy a cserekártyát elhozzam.
Szinte biztosra veszem hogy a homályosodás kamera kezelési hiba volt ( én is jártam így már több alkalommal is ). Kártya tekintetében javasolnám a fentebb említett Kingmax típust, bár a tecnológia trivialitásából adódóan, erősen kétlem hogy bizonyítható minőségi különbség lenne az egyes típusok között, inkább csak a márkanevet fizettetik meg az esetleges többlet árban!
09:22

2010. december 27. hétfő

Azóta nem sokat kameráztam, de amíg igen, nem tapasztaltam homályosodást. Most meg hogy elszállt a kártya, nem is tudom visszanézni őket.
Kicsit idegesít hogy már a második kártya pusztul el a kamerában, ráadásul nem is gagyit vettem, mert azzal már szívtam meg. Pláne, hogy nem is cserélik ki rögtön, ha visszaviszem, kipróbálják és látják, hogy nem olvasható. Külön vissza kell menni azért, hogy a cserekártyát elhozzam.
07:41

2009. november 28. szombat

A napokban olvastam egy összehasonlító tesztet a kártyák és a vincseszterek között. A végeredmény az volt, hogy a kártyáknak sok előnyük van ugyan, de megbízhatóságuk elmarad a vincsik mögött. Ezt több tízezer visszajelzés alapján írták, úgyhogy lehet benne valami. Kár, hogy ma már szinte csak kártyás gépek vannak. Lehet, hogy ha újra vásárolnék, ma már ez is szempont lenne, bár azt hiszem a szalag messze a legmegbízhatóbb adatrögzítés marad.
Most Users Ever Online: 61
Currently Online:
4 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
naneman: 444
qwertzuio: 338
bekesy: 145
lacza: 125
zoombeee: 105
Dr.OG: 67
Member Stats:
Guest Posters: 0
Members: 931
Moderators: 0
Admins: 1
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 26
Topics: 228
Newest Members:
Teszt Elek, tesztsereg, FesiusSmoorse, ktjybzSmoorse, dfcbkmbxSmoorse, rjhybkrfSmoorseAdministrators: Sereg Krisztián: 187