Önök kértékMi pedig teljesítjük! A tegnapi gyorsszavazáson a Mozgás lekövetésére esett a választás, úgyhogy ezt a részt mutatjuk meg itt a blogban!

De nem csak erről szeretnék írni! MÁTÓL ugyanis előrendelhető az OktatóDVD!

Részletek és videó a tovább gombra kattintva!

Egy ilyen videó után az emberben akaratlanul is felmerül pár kérdés:
Mi? Mikor? Mennyiért?

Aki ezekre akar választ kapni, kattintson ide:
http://blog.videovagas.hu/?page_id=721

Aki nem akar rá választ kapni, az úgyis kíméletlenül megkapja E-mailben 😀


12 hozzászólás

dusinnhht · 2010/12/15 - 09:20

😀

Sereg Krisztián · 2010/12/15 - 09:26

Köszönet a segítségért D. ! (Színészünk a képen.)

Paksi Tibor · 2010/12/15 - 23:01

Sziasztok! Tudom, – legalábbis nagyon bízom benne – hogy ez csak egy részletecske volt az oktató videó “Mozgás lekövetése” című részéből, mert bevallom, nekem csalódást okozott ez a kisfilm. Gyorsan hozzáteszem, most először! Az eddigi oktató jellegű kisfilmekben lényegesen több hasznos infó volt. Szinte biztos vagyok benne, hogy akik erre a részletre szavaztak, teljesen mást vártak, másra számítottak. Ha én erre voksoltam volna, akkor én a gyorsan, vagy lassan haladó tárgyak, élőlények kamerával történő mozgáslekövetési technikákba, praktikáiba való betekintésre lettem volna kiváncsi. Ez a film szerintem nem erről szólt, hanem a “harmadolási” szabályról. Ezt a szabályt reflexszerűen kell alkalmazni szinte minden helyzetben, álló, vagy mozgó részeknél egyaránt. Akik ezen a fórumon vannak, azok ezt pontosan tudják és alkalmazzák is. Ezért gondolom, hogy mások is csalódhattak a fenti kisfilmben. Nyugtass meg Krisztián, ugye az oktató DVD minden egyes fejezete lényegesen mélyebben taglalja az adott témát? Bocsánatot kérek mindazoktól, akik okoskódónak tartanának, szó nics ilyenről, nem akarnám leszólni senki munkáját, hisz magam is nagyon keveset tudok a videózásról, inkább csak építő jellegű kritikának szánom hozzászolásom, a legnagyobb tiszteletem megadásával!
Örülök, hogy ilyen nagy kedvvel és lelkesedéssel osztod meg velünk a tudásodat Krisztián! Maradjon ez így sokáig! Köszönöm! Tibi

Sereg Krisztián · 2010/12/16 - 12:36

Kedves Tibor!

Nagyon fontos témát érintettél.
Egyfelől nem oszthatok meg minden információt a blogban, hiszen akkor senki nem fogja megvenni a DVD-t. Másfelől hogy kinek szól ez az oktatóanyag.

Nagyon sok témát érintünk a filmben! A kamera tulajdonságainak leírásától kezdve, a különböző beállításokon át (expo, blende, írisz, stb), a plánokon és a kompozíción keresztül, folytatva a megvilágítást… Részletekért lásd a tartalomjegyzéket: http://blog.videovagas.hu/?p=712

De amikor készült ez a DVD, már akkor láttam, hogy óhatatlanul szelektálni kell. Minden egyes témát teljes mélységében szeretnénk kielemezni, akkor mindegyikből kijönne egy komplett DVD! Majd ilyen is lesz, de nem most, mert ez csak az első lépés.

Az OktatóDVD célja, hogy megismertessen olyan videós trükkökkel, amelyekről nem sokat hall az ember. (Pl. Amikor a bérelt stúdióban vettük fel a jeleneteket, az operatőr megkérdezte, nem tudnám-e neki elküldeni majd a lemezt, mert jókat mondok 🙂 )

Így azt hiszem, egy-két dologban mindenkinek tud újat mondani a DVD… DE! Alapvetően ez a lemez az ismerkedő, alap témákat dolgozza fel, így aki már rutinos a kamerakezelésben, annak nem tud sok újat mondani. (De ezt le is írom a megrendelőlapon: http://blog.videovagas.hu/?page_id=721 )

Ha viszont úgy érzed, egy-egy téma hiányzik, vagy nem hallottál még róla, akkor érdemes megvenned!

De siess, mert most extra rövid határidőnk van!

Sereg Krisztián · 2010/12/16 - 12:40

Még egy gondolat!
A “maradandó élmények műhelye” pontosan ezért látható az oldal főcíme alatt. Azokat szeretnénk megtanítani videózni, akiknek eddig nem volt rá lehetősége. Küldetésünk pedig: végleg leszámolni az “Egyszernézős Videók”-kal!

Paksi Tibor · 2010/12/16 - 19:19

Szia Krisztián!
Teljesen egyet értek Veled, hogy mindent nem lehet megmutatni, hisz akkor ki venné meg az anyagot! Viszont egy picit olyan érzésem volt a kedvcsináló film megnézése után, mintha valamelyik mostani éneklős sztárcsináló műsort néztem volna, ahol az egyébként a kezdetektől folyamatosan jó teljesítményt nyújtó versenyző a párbalyban gyengébben teljesít és ezért a zsűri lepontozza. Lefordítva ezt ide, a Te eddigi munkásságod semmi kivetni valót sem hagyott maga után, sőt, – külön öröm sokunknak és köszönet érte, hogy Te/Ti ezt egyedülálló módon csináljátok – de, ha csak ezen filmrészlet alapján kellene eldöntenem, hogy megveszem-e a portékádat, akkor azt kellene mondanom, hogy ez a filmrészlet nem volt a legjobb választás a reklámozásra.
Pusztán erről szólt az előző “kritikám”.
Szeretném megkérdezni, hogy milyen hosszú az oktató DVD?
Látva a tartalomjegyzéket, talán következtethetek ebből az információból arra, hogy milyen mélységekig taglaljátok a témaköröket.
Minden tiszteletemmel köszönöm válaszod!
Tibi.

Sereg Krisztián · 2010/12/17 - 09:41

Kedves Tibor!

A kedvedért csinálok egy listát, hogy mi milyen hosszú – egy kis türelmedet kérem.

Ádám · 2010/12/18 - 08:40

Krisztián!

Teljesen igazad van. Amikor információs anyagot csinál valaki, akkor nyilván az alapokat kell alaposan átadni. A fokozatosság a legfontosabb ilyenkor. Mert ha túl magasan kezded, úgy sok-sok tanulnivágyónak mehet el a kedve.

Hozzáteszem, hogy nem vagyok biztos abban, hogy ne adna új szempontokat az anyagod haladó videósoknak. És minél több szempontból nézünk meg valamit, annál biztosabb és jobb lesz a tudásunk.

Szóval hajrá, örülünk, hogy vagy, és tetszik, amit csinálsz.

Tomi · 2010/12/29 - 08:03

Krisztián legyen még videó pl ma

Tomi · 2010/12/29 - 08:04

Krisztián legyen még videó pl ma
Tomi

Alex · 2011/06/02 - 20:37

Helo

Azt szeretném kérdezni, hogy akkor most mennyibe kerül az Oktató DVD?
Mert nem látom, hogy pontosan mennyi, mintha úgy rémlene 14 ezer régebbről ez maradt meg, akkor végül is mennyi az annyi?:)
Üdv…:Alex

Sereg Krisztián · 2011/06/02 - 21:29

Iratkozz fel a blogértesítőre ezen az oldalon: http://blog.videovagas.hu/?page_id=721
Hamarosan lehet majd rendelni, és akkor derül ki az ára is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .