A verseny végéhez közeledve, azt hiszem itt az ideje, hogy ismertessem a pontszámítás módját, és természetesen a várva-várt díjról is szeretnék pár szót ejteni.

Sokat gondolkoztam, mi lenne az igazságos megoldás, hiszen mindannyian rengeteget dolgoztatok a kisfilmekkel. Mindenképp előnyben kell részesítenem azokat, akik egynél több – vagy netán az összes – feladatot végigcsinálták. Őket külön dícséret illeti, hiszen ők – Ti vagytok – azok, akik a legtöbbet tettek saját fejlődésükért.

Mégegyszer köszönöm, hogy ennyien részt vettetek a gyakorlaton! Érdekességképpen néhány szám: 3 hónap alatt nem kevesebb, mint 27 alkotás született, eközben 263 hozzászólás érkezett a blogba, és összesen több, mint 975 szavazat (és ez a szám csak nőni fog, hiszen az utolsó feladat filmjeire még mindig lehet szavazni)! Úgy gondolom, nagyon szép eredményt értünk el, és örülök, hogy a próbálkozásunkat a számok is nagyra értékelik.

Ki nyeri a versenyt?

Oscar-díjAz, aki összesítettben a legtöbb szavazatot szerzi – tehát, ha a négy feladatból 2 filmet elkészítettél, akkor a két filmre érkezett szavazatok összege számít. Ha hármat, akkor a háromé, ha négyet, akkor az összes összege. Azt hiszem, ez a legjobb módszer arra, hogy a szorgalmat és az egyéni teljesítményt pontozzuk, a közönség tetszése alapján.

Mint ahogy a mára oly felkapott tehetségkutató versenyekben (kimittudokban), itt is számít a zsűri véleménye (azaz az enyém 😉 )! Éppen ezért nem csak egy győztes nevezőt, hanem egy győztes filmet is kihirdetünk, azt az alkotást, amely véleményünk szerint szakmailag és technikailag is a legjobb az összes film közül. (Ha a győztes alkotó, és a győztes film készítője ugyanaz lenne, akkor a második díjat automatikusan a második legjobb film kapja, mert nem akarok fukarkodni a nyereményekkel.)

Mindkét díjazási kategóriában kihirdetjük az első három helyezettet, mégpedig, mához két hétre, szeptember 29-én, szerdán. Ekkor zárul le a szavazás is (tehát szerdán már nem lehet szavazni).

Jó, de mi lesz a fődíj?

Amíg Ti terveztetek, forgattatok, és vágtatok, addig én sem voltam tétlen. Ezalatt a pár hónap alatt, az elkészült videók alapján összeállítottam egy olyan segédanyagot, ami a kezdő videósoknak ad átfogó segítséget a kamerakezeléshez – méghozzá elég részletesen, videókkal illusztrálva.

Egy kis ízelítő, hogy mit tartalmaz az oktatófilm:

TARTALOM

 • Üdvözlés
 • Elindul a kamera – A koncepció
 • A Zoom – Nem nagyító!
 • A profi videózás előszobája: a Plánok
 1. Nagytotál
 2. Kistotál
 3. Amerikai plán
 4. Szekond plán
 5. Premier plán
 6. Szuper plán
 7. Ansnitt
 • Tippek a kép megkomponálására
 1. Szimmetria
 2. Harmadolási szabály
 3. Háromszögelés
 4. Többelemes kompozíciók
 5. Görbék és vonalak
 • Hogyan használd a kameramozgásokat?
 1. Panorámázás
 2. Bólintás
 3. Fahrt
 4. Steadicam
 5. A mozgás lekövetése
 • Három érv az automatika ellen!
 1. Fehéregyensúly
 2. Autofókusz
 3. Automata expozíció
 • Fókuszálás, avagy mért nem filmszerű a Barátok közt?
 1. A fókusz helye a filmben
 2. Mikor váltsunk manuális fókuszra?
 3. Hová fókuszáljunk?
 4. Szuperközeli képek mélységélességgel
 5. Belső montázs a fókuszálás segítségével
 • A fényerő szabályozása
 1. Blende
 2. Expozíció
 3. Felvétel nappal szemben
 4. Pár szó az éjszakai módokról
 • Megvilágítás
 1. A fény tulajdonságai
 2. Helyes megvilágítás a szabadban
 3. Beltéri megvilágítás
 4. Fehéregyensúly
 • Két bónusz melléklet!!

 1. Kameraválasztási segédlet: ha még nincs kamerád, ebből megtudhatod, mi alapján válassz!
 2. A digitális vágás alapjai: hogyan vágd meg az elkészített videót?

FIGYELEM!

Készítsd te az oktatófilmet!

Mivel csak jövő héten véglegesítem az oktatófilmet, ezért addig Te is javasolhatsz témákat, amiket esetleg kihagytam (de most csak kamerakezelés témakörben). Ha tényleg hiánypótló a javaslatod, és nem telt még be a DVD, akkor beletesszük az oktatóanyagba!

A javaslatodat legkésőbb vasárnapig (szept. 19.) add le, mert szerdán stúdiófelvétel, utána pedig már a gyártás következik, nekem pedig ki kell dolgoznom a beküldött kérdéseket.

Csak írd be javaslatodat a Tartalommal kapcsolatban ide a hozzászólásokhoz!

Az is kaphat ilyen oktatóanyagot, aki nem nyert vagy nem versenyzett?

Igen! De erről majd akkor írok, ha már elkészült az oktatófilm – azaz jövő szerda este.

Egyelőre annyi a dolgod, ha még valamit meg szeretnél tudni a kamerázásról, akkor azt gyorsan beírod ide, a hozzászólásokhoz!

Üdvözlettel
Sereg Krisztián


45 hozzászólás

Sereg Krisztián · 2010/09/15 - 13:06

Ide lehet írni a javaslatokat. Más: mostmár minden cikk alján lehet Like-olni az oldalt! Én már lájkoltam 🙂

maestro · 2010/09/15 - 19:30

Szevassz Krisztián!
Sajna a gyak.-ról lemaradtam munk amiatt 🙁
Viszont lenne pár téma amit megemlíthetnél valami formában:

1.:
Olyan fényviszonyok melletti videózás, ahol nem lehet + fényt alkalmazni egyéb okok miatt. Hogy lehet ebben az esetben is élvezhetővé tenni a felvételt?
(Én pl . a Pinnacle Studio-val trükközök több-kevesebb sikerrel.)

2.:
Személyiségi jog kérdése. Sok esetben szabadban, közterületen készít az ember felvételt. Mi van, ha olyan emberke kerül a kamera elé, aki nem akar rajta szerepelni? Hogy lehet elkerülni a civakodást, veszekedést?

3.:
Olyan épületek, területek, ahol engedéllyel lehet csak fotózni, videózni: Ilyen pl. a MÁV területe, vasútállomás épülete belül, stb. Ilyen esetben a területileg illetékes sajtóreferens írásos engedélye kell ehhez. De hosszan lehetne sorolni ezeket az objektumokat azt hiszem 🙂

A fenti problémákkal munkából kifolyólag találkozok nap mint nap, így van alapja az említett dolgoknak.

Csao Endre

M. Szabi · 2010/09/15 - 19:40

Sziasztok!
A témajavaslataim:
– vágóképek felvétele és fontossága
– blikkzűr, vagy más néven tengelyugrás elkerülése
– mire és milyen formátumban érdemes rögzíteni

Sereg Krisztián · 2010/09/15 - 21:14

@maestro:
1) Ez lesz az éjszakai módnál, viszont az utómunkát egy későbbi oktatófilmbe szánom, mert az amúgy is nagy témakör – a vágási segédanyagban épp annyi lesz, ami kezdők számára elengedhetetlen egy jó film elkészítése
2, 3) Nagyon jó ötlet, akkor lesz egy “Jogi útmutató” rész is.

@M.Szabi
Köszönöm, jó ötletek!
Formátum: A kameraválasztásnál szó lesz a rögzítési eszközökről, a videó segédletben pedig a végleges formátumok kiválasztásáról – ha nem erre gondoltál, akkor fejtsd ki egy kicsit.

maestro · 2010/09/16 - 00:22

Örülök, hogy tudtam ötletet adni 🙂
Egy kis érdekesség, max. kimoderálod ha ugy gondolod, de ez megeshet bárhol:

Pécs, Árkád üzletközpont, alsó szint. Szép nagy terület, nagyon sok érdekes bemutatót tartanak. Legutóbb robotok voltak bemutatva működés közben. Persze ez minden gyereket érdekel, az enyémeket is. Videóztam is őket a robotokkal, de nem sokáig. Biztonsági őrök hada csapott le reám, mondván, tilos fotózni, videózni, mert ezzel az ott lévő üzleteket is reklámozom. Hiába mutattam a felvételt (ami nem lett volna kötelező) hajthatatlanok maradtak a témában, sorra vadásztak le minden fotós videós emberkét. Odáig fajult a dolog, rendőrt emlegettek, meg kül. jogszabályokat (amik sehol nem voltak feltüntetve). Végül előkerült az igazgató, aki lobogtatta az áruház belső rendeletét, amin alul hangyányi betűkkel fel volt tüntetve, tilos bent mindennemű kép és hang rögzítés. Szóval az áruházak is olyan területek lehetnek, ahol kellemetlenség érheti a szegény embert….

Sereg Krisztián · 2010/09/16 - 02:27

Igen, ez több helyen így van. Vannak ugyanis olyan közterületnek tűnő magánterületek, (ahol többnyire biztonsági órők hada cirkál,) ahol a fotózás, videózás nem megengedett. Ezt sajnos el kell fogadnunk, (ha nem megy, gondoljunk bele, hogy mi sem örülnénk neki, ha idegenek filmeznének az udvarunkban…)

Én is belefutottam múlt forgatáson egy ilyen biztonsági őrbe, de ugye az ő feladatuk egyszerűen csak betartani a szabályokat, ha nem teszik, az állásukat kockáztatják – így nem túl meggyőzhetőek. A vége az lett, hogy távozásnak álcáztuk a forgatást, és a maradék jeleneteket máshol forgattuk le.

maestro · 2010/09/16 - 09:41

Uhh még egy ötlet. Bocs ezt elfelejtettem irni, de ez is lehet gond:
Esőben pl. mi módon lehet védeni a kamerát, ami nem kerül horribilis összegekbe, hideg helyről belépve melegebb helyre hogy lehet a párásodást csökkenteni ? (Nálam pl. a kül. szűrők (szin, polar, stb.) jelentenek gondot ezek párásodása, és hiába használtunk erre külön anyagot, csak nem tudtuk kiküszöbölni, le kellett szedni törlés és vissza).

És a távszabályzó(k) használata. Minden kamerához már tartozék az infra távszabályzó, ezzel is lehet jó dolgokat csinálni, ha találékony az ember. Nálam pl. akkor jön jól, ha magasabban van a kamera rögzítve ahol nem lehet kényelmesen elérni, vagy zoomolni, ill. indítani vagy leállítani (pl. rendezvény, ahol az emberek takarnák a kilátást, ilyenkor felpakoljuk fejmagasság fölé, hogy kilásson rendesen).

Ennyi több javaslat nincs 🙂

Czuczor László · 2010/09/16 - 18:22

Sziasztok!

Krisztián miért nem tudom megnyitni a fórumot,nekem csak azt dobja ki hogy object és fent a fejléc.

Czuczor László · 2010/09/16 - 18:23

Ja és tegnaptól!

János · 2010/09/16 - 20:04

Sziasztok!
Az oktatófilmhez szeretnék egy dolgot hozzáfüzni, ami ugyan megelözi az egészet, hisz a kamera kiválasztásához kapcsolódik.Sok mindent megnézünk egy kamera tudásánál kiválasztás közben a fényeröt, hányszoros az optikai zoom, milyen manuális funkciói vannak, mire dolgozik, stb.Egy valamit azonban még a profi gépeknél sem nagyon emelnek ki, ez pedig az, hogy az a bizonyos 10-12x-es optikai zoom mettöl meddig dolgozik.Sokkal fontosabb ugyanis, hogy a nagylátószögü oldal felé menjen el jobban, mint a tele felé.Közelebb menni mindig könnyebb, mint kis helyen eltávolodni a témátol.
Épületfelvételeknél, vagy belsö forgatásoknál szük helyen megfizethetetlen egy igazi nagylátoszögü objektiv.Az elötétlencsékkel valamit lehet ugyan javitani, de ez nem az igazi megoldás, és többnyire elég drága.

János · 2010/09/16 - 20:14

Egy ötlet az esöhöz:

nem biztos, hogy a legjobb, de ha hirtelen kell a legegyszerübb, és legolcsobb, egy szemeteszsák, amire néhány lyuk kell csak, és elég jól körbe lehet vele burkolni akármilyen kamerát.A párásodással sajnos nem nagyon lehet mit kezdeni.

Sereg Krisztián · 2010/09/16 - 22:42

@Laci! Köszi az észrevételt! Sajnos a Facebook Like gomb kiütötte a fórumot… Úgyhogy nem lájkoljuk a lájk plugint! (Milyen ízes magyar szófordulat.)

@maestro és János, köszi a tippeket!

Sereg Krisztián · 2010/09/17 - 11:22

Amúgy esőhöz én egy enviromental manager-t javaslok, aki tartja az esernyőt 🙂
A hangot meg lehet diktafonnal rögzíteni, hogy az eső kopogása ne hallatszódjon. (Pl. fa alól, tető alól…)

djleslie773 · 2010/09/17 - 12:55

Oké!Köszi Krisztián hogy megoldottad!

Gy István "GyaFilm" · 2010/09/17 - 21:33

Szia Krisztián!
Köszönöm az építő kritikákat! Igyekszem megfogadni. Remélem, tudok fejlődni, még így 60 felett is. 🙂
Van azonban egy problémám. Én canopussal vágok, de nagyon szeretném megtanulni a Vegast. Nagy nehézségek árán megvettem a Vegas Pro 9.0-át, de az alap dolgokon kívül nem igazán igazodom el a “finomságok” között. Nem is tudom, honnan jött az a gondolatom, hogy a filmek elkészülte után valamiféle jutalmul, komolyabb segítséget “nyerünk” a Vegas használatához. Talán, mert hogy Ti ennek az oktatásával is foglalkoztok. Sajnos a komoly DVD-s oktatóanyag megvétele már nem fér a büdzsémbe… 🙂
Szerény kérdésem, nem lehetne valami féle “jutalmul” a résztvevőknek “könnyebben” hozzájutni az oktató anyaghoz?? Ha ez túl nagy kérés, akkor bocsánat, nem szóltam. Nem is jönnék elő ilyen kérdéssel, ha nem Ti kértetek volna véleményt, hogy mi lehetne még benne a jutalom anyagban. 🙂
Üdv, és még egyszer köszönöm! István

kernjano · 2010/09/18 - 19:19

Kedves Krisztián!
Nyilvánvaló, mindennemű oktatási segédlet, tankönyv, jegyzet megírása előtt azt kell eldöntenünk, hogy kikhez akarunk szólni, azaz milyen a célközönség tudásszintje. Igényesebb szerzők, kiadók rögzítik is, hogy pl. jelen könyv megértéséhez középiskolai végzettségnek megfelelő tudásszint elegendő. A blogot és a fórumot olvasgatva nekem úgy tűnik, hogy meglehetősen különböző tudásszinttel rendelkezők vannak jelen, így feltehetően nehéz lesz elérni, hogy egyrészt mindenki megértse az elmondottakat, de ugyanakkor senkinek ne legyen unalmas, régen ismert a téma. Ennek megoldásához talán segíthetne, ha az oktatófilmhez csatlakozna egy írásos anyag. Részben bizonyos fogalmak megmagyarázásával, részben irodalmi hivatkozásokkal, amelyekből szükség esetén mindenki pótolhatná a film tökéletes megértéséhez szükséges tudásbéli hiányosságait.
Ez nem tenné szükségessé az eddig elkészített anyag átdolgozását, csupán átnézését és utólagos kiegészítését.
Egy így elkészített igényes mű anyagi vonzatának egy filmre eső részét a magam részéről láttatlanban vállalom!

HalaszE · 2010/09/19 - 06:29

Kedves István, hasonló problémákkal küzdök. Szeretnék áttérni a Vegasra, de nem boldogulok. Nemolyan könnyű egy másik program után, még oktató DVD-vel sem. Azért ne add fel, remekül csinálod.
Krisztián, ahogy a tematikát nézem, ez nem a tavaszi videókonferencia? Lehet, hogy kicsit kibővítve. Nem baj egyáltalán, aki ott volt, tudja, hogy hasznos dolgos voltak ott.
Üdv, Halász Éva

Sereg Krisztián · 2010/09/19 - 23:32

@kernjano: Ez az anyag alapvetően a kezdő és középhaladó kategóriának készül. Ami megkülönbözteti az oktatófilmet a többitől, hogy már az alapokat úgy építjük fel, hogy a megszerzett tudással ne csak családi videókat, hanem akár kisebb pályázati filmeket is lehessen majd forgatni.

@HalaszE: Igen, illetve fordítva: a tavaszi gyakorlat ennek az anyagnak a kísérlete volt, hogy lássam, mit mennyire kell kifejteni, hogyan magyarázhatók a dolgok.

János · 2010/09/20 - 08:47

Kedves István!
Bevallom, én még nem ismerem a Vegast, de Ediussal sokat vágtam, és azt használom most is.Volt fönököm Premiert és Vegast használt de áttért az Ediusra, mert az a HD-vel sokkal megbízhatóbban dolgozik, szerinte.
Kiváncsi lennék a Te miért váltottál?
Szivesen kiprobálnám én is a Vegast tudja valaki hol lehet próbaverziót letölteni?

Üdv János

Gy István "GyaFilm" · 2010/09/20 - 17:21

Sziasztok!
Sajna nem az Edius-t használom, hanem az egyszerűbb Let’sEdit2-t. Ez az én amatőr igényeimet kielégítette az utómunka terén, de szívesen tovább lépnék a Vegasra. Hogy melyik megbízhatóbb a HD feldolgozás terén, a Vegas vagy az Edius, azt én nem tudom megítélni, a Vegas Pro 9.0 meg van a gépemen, és talán lesz HD kamerám is, ezért gondoltam, hogy jó lenne a Vegas-t megtanulni használni.
Próba verziót innen tudsz pl. letölteni:
http://www.sonycreativesoftware.com/download/trials/vegaspro
Üdv Mindenkinek! István.

kernjano · 2010/09/20 - 19:08

Nem szeretnék kekecnek tűnni, de amit megért egy “középhaladó kategória”, azt nem feltétlenül érti meg egy kezdő. Csupán erre gondoltam!

Sereg Krisztián · 2010/09/21 - 19:18

Értem. Az anyagban igyekszem az alapoktól felépíteni a dolgot – tehát a fő célcsoport a kezdő kamerások köre. Viszont azért merem ajánlani a középhaladóknak is, mert ez nem csak technika.

Ha valaki már betéve tudja az objektíve paramétereit, ismeri a kamerája összes bemeneti és kimeneti csatlakozóját, és nem riad vissza a különböző digitális formátumoktól sem, attól még nem biztos, hogy esztétikai értékkel rendelkező filmeket készít.

Az oktatóanyag tehát kezdőknek készült: technikai kezdőknek és művészi kezdőknek. Így helyes a megfogalmazás.

Sereg Krisztián · 2010/09/21 - 19:40

Köszönöm a tippeket, holnap korán reggel indulok a stúdióba… és késő este érek haza. Ha már a gépemen lesznek a nyersanyagok, akkor majd megosztok párat a blogban, hogy lássátok, milyen lesz.

Gy István "GyaFilm" · 2010/09/27 - 16:14

Sziasztok,
készítettem egy promot a héten Magyarországon kezdődő Field Target VB ügyében. Max. másfél perc lehetett. Kérlek, nézzétek meg és véleményezzétek nyugodtan!
Köszi, üdv, István (GyaFilm)
http://www.youtube.com/watch?v=q-6DVRcDxLM

Péterdi Istvánné Gabi · 2010/09/27 - 16:50

Sziasztok! Szeretnék segíteni de nem tudom hogy szavazzak a filmedre, nem akarja elküldeni a rákattintást. Írd hogy csináljam, üdv : Gabi.

Gy István "GyaFilm" · 2010/09/27 - 17:07

Kedves Gabi, ha a jobb oldali oszlopban nem fogadja el a szavazatot, akkor az összes kisfilm alatt, az utolsó film után is lehet szavazatot leadni a Neked legjobban tetsző filmre. Ott elfogadja a rendszer a szavazatot.
http://blog.videovagas.hu/?p=606
Köszönjük, hogy segítesz jobbá válni a videózásban!
Üdv!

János · 2010/09/28 - 16:40

Szia István!
Gondolom régi felvételekböl állitottad össze a promót.Igy aztán azzal kellett gazdálkodni ami van.
Hiányoltam belöle a különbözö plánokat, föleg a közeliket, szuperplánokat amivel izgalmasabb pergösebb lenne a film.Pl közeli amint meghúzzák a ravaszt, közeli egy egy arcról, kulön a célról, stb.Jó viszont a kép a képben a lövéskor, de sok.Néhány helyen kameramozgás közben vágtál, ami jó, ha céltudatos, itt azonban inkább kicsit korábban vágtam volna, a mozgás elött.Sok a szinte azonos beállitás a lövökröl, kicsit meg kellett volna variálni az elöbb emlitett közelikkel.Az elején jobb lett volna egy szép fade up, kivilágosodás, mint ez a bátortalan zoom az érméröl.
Amúgy a feliratok jók, a zene is utal a rendezö országra.
Bocs, hogy szigorú voltam ám tudom, hogy mindig könnyebb egy kész videót kritizálni, mint elkésziteni, amúgy is mindenki más szemmel nézi.Ez az én meglátásom a filmröl. Sok sikert a további munkákhoz, az en kedvencem a burlesk filmed!
Ja kipróbáltam a Vegast, kicsit bonyolult elsö látásra, de nagyon sokat tudó programnak néz ki, biztos szuper, ha valaki ismeri, és tudja használni!
Üdv János

Szabó Károly · 2010/09/28 - 19:20

Kedves István!

Sajnos elkövettem azt a “hibát”, hogy elolvastam János kritikáját mielőtt megnéztem volna… Magam is sok kritikát kaptam mostanában a mozgásból váltásra sajnos igazak. Nekem zavaró az, hogy a kamera mozog a kezedben a statikus képeknél is (Én ugyanúgy küzdők a kamera mozgással mint Te, barátkozom a stativval, de ugye az nem olyan mobilis…) Egyébként a promó célt ért legalábbis nálam, most már tudom miről szól ez a sport. Ott leszel a hétvégén Bánkon? Ha igen írd meg ha tudok szívesen kimegyek (Debrecenből) találkozhatunk. A burleszknél a horgászra szavaztam, mert nekem ez idézte legjobban a Stan és Pant.

Üdv:
Karesz

Gy István - GyaFilm · 2010/09/28 - 20:24

Kedves János és Karesz!
Nagyon örültem a kritikáknak, tényleg! Abból lehet tanulni, hiszen amit nem hall, vagy lát, tapasztal az ember, azt másképpen honnan tudná?
Ezt a kis promót a Szövetség elnöke kérésére készítettem, direkt az angol lövészeknek, egy hónappal a VB előtt, hogy minél több versenyzőt csábítsanak Bánkra a VB-re. Ő kérte, legyen benne pl. a 3 lehetséges testhelyzet bemutatása, és a kép a képben effekt. Megszabták a hosszát is, 1.5 percben…
Hát, ezt tudtam. Minden esetre Angliából pozitív visszajelzéseket kaptam, az ottani nagyfőnöknek is tetszett.
Jánosnak köszi a burleszk – véleményt, ha tudnád, hogy teljesen egyedül voltam kint a vízparton, beállítottam a kamerát, eléje mentem, majd újra mögé, állj, új beállítás, megint elé, stb… Ha valaki ezt filmezte volna, az lett volna a csúcs…

Bánkra megyek, főleg fotózni az új NIKON-nal, de velem lesz a Sony kamera is.
Keress meg, szívesen venném, ha találkoznánk. Nymust a videóst minden magyar versenyző és szervező ismerni fogja, mert én is Velük lövök a versenyeken, ha nem is a VB-n… :-)))
Üdvözlettel: István.

Szabó Károly · 2010/09/29 - 20:21

Kedves István!
Elküldenéd a tel. számodat? Valószínűleg szombaton délelőtt tudunk időt szakítani egy kis kiruccanásra. Az enyém: 209536852
Üdv:
Karesz

Czuczor László · 2010/09/30 - 16:04

Üdv Mindenkinek!
Újabb költeményem!Egy meghivo video: http://www.youtube.com/watch?v=Czg33H0qtw8

djleslie773 · 2010/10/01 - 13:41

Várom a véleményeket a vidirol!

Gy István "GyaFilm" · 2010/10/04 - 12:06

Üdvözlet!
Bocs, öt napig nem voltam netközelben.
Lemaradtam valamiről?
Vagy még nem történt semmi múlt szerda óta?
Üdv, István
U.i.: Szabó Károlynak: Ne haragudj, csak ma, hétfőn, a hazaérkezésemkor olvastam az üzenetedet. Sajnos a Debrecen melletti erdőkben nem volt internet lefedettségem 🙁

Szabó Károly · 2010/10/07 - 05:26

Kedves István!
Sajnos a találka nem jött össze. Családostól voltam kint, de kb. csak egy órát bírtuk a kicsikkel a terepen. Érdekes volt a látnivaló. Kíváncsi leszek az összeállításodra! Majd legközelebb összefutunk. Örömmel látom a szavazatszámlálódat! Gratulálok!

Üdv:
Karesz

Szabó Károly · 2010/10/07 - 05:36

Kedves Laci!
Most volt alkalmam megnézni a “költeményed”. Az eleje nekem nagyon bejött! Tetszenek a statikus képek. Aminkor a repülős papíron fel-le swenkelsz azt elég lett volna csak az egyik irányban és ha lehet egy kicsit lassabban, mert túl gyors a mozgás a zenéhez képest. Ez igaz a következő jelenetekre is amikor a tablót próbálod megmutatni. Számomra nem derült ki az, hogy ez egy meghívó, de ez valószínűleg a hiányos nyelvtudásomból adódik. Összegezve nagyon jó a zene választásod, a filmed a kellő hangulatot hozza a látnivalóhoz,tetszik!
Üdv:
Karesz

Szabó Károly · 2010/10/07 - 05:42

Kedves Krisztián!

Kíváncsian várom az anyagod demóját, izellitőjét! Az is érdekelne, hogy a lemezt hogyan és mennyiért szeretnéd közkinccsé tenni?! Tervezel e a közeljövőben további gyakorlatokat, vagy tényleg eddig tartott az online gyakorlat sorozat? Én sajnos csak a 3. finisében találtam meg az oldalad… a műhelygyakorlat is érdekelne…
Sikeres munkát kívánok neked!

Üdv:
Karesz

Gy István "GyaFilm" · 2010/10/07 - 11:22

Bár ez egy videós fórum, néhány fényképet szeretnék megmutatni Nektek a Field Target VB-ről Bánkon.
http://picasaweb.google.hu/117204358736091846127/VB_net1#
Készül a videó is…
Üdvözlettel: István

Czuczor László · 2010/10/07 - 18:04

Jó napot Szabó Károly!Itt van a magyar verzió már elkészült http://www.youtube.com/watch?v=r44glP7csyQ .Ja és a zene az egyik barátomtól van 🙂 .És köszönöm a kritikát.

Üdv.László

Czuczor László · 2010/10/07 - 18:06

És örülök hogy tetszik!

Szabó Károly · 2010/10/09 - 14:22

Kedves Laci!
Megnéztem a Magyar változatot. Így már érthető, a zene és az átmenetek először sötét aztán világosodó nagyon illik az átadni kívánt hangulathoz!!!

Üdv:
Karesz

Kiss Zsolt · 2010/10/09 - 18:32

Kedves Laci!
Én is megnéztem így már jobb. Egy javaslatom lenne azért. Ha csak lehet használj állványt és ne kézből kamerázz. Az elején kár hogy annyira imbolyog a kamera. Az elképzelés jó, figyelemfelkeltő! Gratula. Zsolt

djleslie773 · 2010/10/09 - 19:41

Köszönöm Mindenkinek a kritikát!

djleslie773 · 2010/10/11 - 18:38

Ja és amúgy a magyar változatot Hornyák Kornélnak is köszönhetem,mert ő a
ajánlotta hogy rakjam be azokat az áttünéseket.

Kiss Zsolt · 2010/10/15 - 18:18

Üdvözlök mindenkit!
Valaki tudja hogy mi van Krisztiánnal, vagy hogy mikor zárja le a “versenyt”?
Üdv mindenkinek. Zsolt

Sereg Krisztián · 2010/10/17 - 12:14

Igyekszem, ne haragudjatok, amiért kések, de annyi dolgom lett, két hete, hogy a hétvégéimet is átdolgozom, és még így sem értem a végére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..