A blog egy internetes napló, mely ellentétben a személyes naplókkal, éppen azért készült, hogy a benne leírtakat a szerző másokkal is megoszthassa. A blogírás a XXI. század legújabb irodalmi műfaja, viszont éppen tömeges elterjedése miatt nehéz valóban érdekes, hasznos blogot találni az interneten.

A legtöbb blog személyes céllal készül, hogy a szerző bemutassa magát, vagy hobbiját az olvasóközönsége előtt.

A videovágás.blog azonban más! Nem az a célom ezzel az oldallal, hogy jobban megismerkedj a családommal, vagy a Forma 1 világával, hiszen bizonyára nem ezért látogattad meg a videovágás.hu weboldalt. Azért hoztam létre a videovágás blogot, hogy minél több érdekes vagy épp idegesítő problémára adhassak megoldást, a másik célom pedig az, hogy a videovágás.hu tanulmánysorozatának olvasótábora igazi internetes közösséggé formálódhasson.

A blogon Te is közölheted véleményed a cikkel kapcsolatban, kérdezhetsz, ha valahol elakadtál, a hozzászólásaid egy egész közösség olvassa majd.

Mi az az RSS? A blogba szinte naponta érkeznek új bejegyzések, hozzászólások. Ha nem akarsz lemaradni egyikről sem, érdemes feliratkoznod az RSS szolgáltatásra. Így, amikor új bejegyzés érkezik, automatikusan kapsz egy értesítőt, benne a bejegyzés egy rövid kivonatával. Onnan pedig már csak egyetlen kattintás a teljes cikkhez.
Az RSS szolgáltatáshoz nem szükséges regisztrálnod, csupán egy olyan böngészőre, vagy levelezőprogramra lesz szükséged, ami támogatja az RSS fogadást. Ilyenek például az internet explorer és az outlook újabb verziói is. Ha rákattintasz a menüben az RSS linkre, a lenyíló menüben kiválaszthatod, melyik program értesítsen az új bejegyzésekről.

RSS nélkül is van lehetőség a blogértesítő kérésére. Ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkoznod a blogértesítőre ITT:

Hogyan szólíthatunk?*
E-mail:*
E-mail mégegyszer:* 

Kellemes blog böngészést kívánok!
Sereg Krisztián
www.videovagas.hu