Rengeteget gondolkoztam azon, mit is mutathatnék meg Neked a konferenciából. A teljes felvételből melyik az a rész, ami a leghasznosabb? Első ötletem az volt, hogy elkezdem a vágás alapjaitól, de aztán rájöttem, hogy ez legalább egy fél órás bejátszást igényelne, és nem mindenki fogadná újdonságként.

Így tehát azt találtam ki, mivel úgyis beszéltem már a bluebox technikáról, hogy “ne csak mondd, mutasd” elven ezt szeretném most megtanítani Neked!

Egy érdekesség: nem egy E-mail üzenet érkezett hozzám a szombati nap után, hogy “Krisztián, nézd meg, milyen videót készítettem a konferencia után.” Volt, aki a fárasztó nap ellenére már másnap (urambocsá’ még aznap este) nekiült a vágásnak. Öröm volt olvasni az üzeneteket és látni a videókat! Köszönöm!

Itt szeretnék még egy kis infót elcsepegtetni a készülő fórumról, ugyanis nem csak a technikai kérdésekre kapnak majd azonnali választ a fórumtagok, de az oldalon kiváló lehetőség nyílik majd az elkészített filmek bemutatására, kiértékelésére és megvitatására is.

Tehát mi az, amire szükséged lesz a mai leckéhez?

Egy Sony Vegas Movie Studio 9, vagy egyéb bluebox technikára alkalmas vágóprogram, egy egyszínű háttér, ami elüt a bőröd és a ruházatod árnyalatától, és egy videokamera.

Ha véleményed vagy kérdésed van, a blogban regisztráció nélkül is felteheted, csak egy név egy E-mail cím és egy biztonsági kód megadása szükséges.

Üdvözlettel
Sereg Krisztián


10 hozzászólás

Tóth Attila · 2008/10/23 - 11:54

Sony Vegas Movie Studio 9-nekem még nincs meg a program, bár igérted korábban
kedvező elérhetőségét
Üdv Attila

Mazán Károly · 2008/10/23 - 12:47

Üdvözöllek Krisztián!

Az előjelzésnek köszönhetően már vártam és ma hajnalban le is töltöttem a \\"Légies leckét\\". Tényleg sajnálhatom a most látott részlet alapján is, hogy (a már említett egészségem miatt) nem lehettem ott a konferencián. Élőben bizonyára még szemléletesebb, jobban látható és azzal jobban érthető is volt minden. Az érdeklődésem az megvan, csak félő hogy nekem ehhez magasak az előfeltételek és alacsony a hozzá való felkészültségem.
Lehet, hogy a tanulást csak elvi síkon tudom folytatni, de azért várom a folytatást.
Üdv. Karesz

Sereg Krisztián · 2008/10/25 - 14:42

Senki ne rémüljön meg, ha valamit nem ért! Tudom, ez már nem a kezdő szint, a konferencián sem ezzel kezdtünk. Azt viszont garantálom, hogy a videóból készülő oktatóanyagot forgatva könnyedén elsajátítható lesz majd mind a szakzsargon, mind az angol kifejezések.

A magyarországi beszállítója a Sony-nak a Leonardo SNS Kft, tőlük lehet megvásárolni a szoftvert, a 30 napos teljes funkciókkal használható próbaverzió pedig kipróbálás céljából innen tölthető le:
http://www.sonycreativesoftware.com/download/trials/moviestudiopp

Ferfer · 2008/10/25 - 20:01

Kedves Krisztián! Én ott voltam és várom a teljes anyagot a konferenciáról. Üdv.: szabofe

Ferfer · 2008/10/25 - 20:16

Az esetleges félreértés elkerülésére, mind a szabofe, mind a Ferfer név aláírója Szabó Ferenc.

Horváth Balázs · 2008/10/26 - 20:23

Jó lesz a videó, ha a nyomkodásoknál mindig csak képernyőt közelről mutató videót teszel be, így korrekten követhető lesz azoknak is, akik nem voltak ott. 🙂
És lehetőleg ne vágj bele rágógumi zenét sehova, mert ez egy kicsit feelingromboló volt a videó elején…

Sereg Krisztián · 2008/10/26 - 23:08

A hét folyamán kialakul majd a végleges logo és a képvilág is, és a hang minőségén is javítani fogok, mert most csak a videokamera által felvett szöveget hallhattátok.

A teljes anyag november 10-én lesz kész, de erről hamarosan bővebben írok.

Üdv.
Krisztián

Márk · 2010/04/04 - 21:41

Üdv! Nekem van egy Sony Vegas Pro 9-es programom és nem találom sehol sem a chroma key effektet! Valaki kérem segítsen,mert tudom hogy hogyan kell megcsinálni egy ilyen bluebox technikát de az effekt nélkül nem megyek semmire :S . Köszönöm!

Bálint · 2011/07/19 - 20:39

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Mi vettünk egy zöld nyáritakarót hátérnek de a problémám az, hogy akármit csinálok, akárhogy akasztom fel, látszanak a gyűrődések és ezért nagyon szemcsés a háttér. Egyébként Pinnacle Studio 14-et használok.
Köszi a segítséget előre is.

Szabi · 2011/08/20 - 17:19

Bálint! én 14 vagyok. legyél már kicsit kreatív… fogj néhány csipeszt, feszítsd ki az anyagot hajtsd vissza a széleit és rá egy jó erős csipesz. ezt addig és annyiszor amíg eltűnnek a gyűrődések. 🙂 én így csináltam fotóstúdióba hátteret. igaz azt egy kottatartóra feszítettem csipeszekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .