A minap egy iskolai előadás akadt a kezem ügyébe, amelynek pörgős alapzenéje ihlette ezt az ötletet, amit most szeretnék megosztani Veletek.

Valószínűleg már mindenki készített olyan felvétel, ahol szép lassan ráközelített (zoomolt) a témára. Az ilyen képsorokkal Dunát lehetne rekeszteni, a lágyfolyású természetfilmekben vagy utazás beszámolókban nincs is vele semmi probléma, viszont a mai példánkban a zene ritmusa miatt ide valami pörgősebb dolog fog kelleni.

Íme a vágatlan videórész (csak pár másodperc):

Mivel csak egy kamera felvétele áll rendelkezésünkre, nincs olyan lehetőség, hogy más plánokat vágjunk be a zene ritmusára. Hogyan tudnánk ebből az egyszerű és unalmas jelenetből mégis használható képsort készíteni, ami még az alatta pergő dobhoz is passzol?

Hívjuk segítségül a kedvenc vágóprogramunkat, és töltsük be a filmet! (Gyakorlatképp akár ezt a videó is letöltheted a mediaconverter.org segítségével a Youtube-ról – részletek a Youtube videók letöltéséról szóló korábbi cikkemben).

Íme a vágatlan jelenet:

Vágatlan jelenet

A zene ritmusára szabdaljuk szét a jelenetet minden egyes ütemnél. Toljuk el az így keletkezett snittek közül minden másodikat a zoomolás egy későbbi részéhez, hogy a videó “darabos” legyen. (Ezt Vegas-ban úgy teheted meg könnyen, hogy a Ctrl-t nyomvatartod, miközben az egér bal gombjával balra húzod a snittet. Ha más programot használsz, csak illeszd be újra a teljes videót, és vágd méretre a későbbi részeket a példa jelenetből, és azt szúrd be minden második snitt helyére.)

Másik sávra raktam a szétvágott részeket, hogy jobban látszódjon:

Vágott snittek

Így lehet földobni az amúgy megszokott variót:

Hamarosan újra jelentkezem, addig is ne felejtsd el, hogy már csak 4 nap, és indul a fórum! Ha van valami kérdésed a vágással kapcslatban, elakadtál, vagy szeretnél a készülő fórumhoz valamilyen témakört ajánlani (a már meglévőkhöz), akkor írj bátran a hozzászólásokhoz!

 Üdvözlettel:
Sereg Krisztián
www.videovagas.hu

Kategória: Videó

5 hozzászólás

H. Balázs · 2009/03/16 - 22:22

Magyar deszkás videókban előszeretettel szokták alkalmazni ezt a technikát. A baj ott az, hogy én nem hiszem el nekik, hogy a trükksorozatokat egybe veszik fel, mert egy ilyen képugráltatással lehet csalni. 😛

Sereg Krisztián · 2009/03/16 - 23:02

Igen, nagyon egyszerűen ki lehet cserélni a képeket egy másik, ugyanabban a kameraállásban fölvett részlettel. Egy profi vágó pedig anélkül egybeillesztheti a képeket, hogy azt észre se vegyék…

Fűzfa Zsolt · 2009/03/17 - 09:13

A téma választása nem indokolja a “felpörgetést” Mit készítesz elő vele? Ez a vonulás egyszerűen kimaradhat. A totál után jöhet a srác megszólalása közeliben. (Mikrofonnal érkezik, mondani szeretne valamit.) A stílus is és a zenéje is keveredik. Itt egy eseményrögzítést láthatunk. Más a helyzet, ha klippet szeretnénk készíteni, de azt meg a téma nem indokolja.

Sereg Krisztián · 2009/03/17 - 12:49

Igen Zsolt, jól látod a helyzetet, ez valóban nem egy profi videoklip, hanem egy szalagavató részlete. (Ezért vannak öltönyben.) A zene is adott, mert ezt választották a koreográfiánál, és mivel a szöveg alatt is szól, nem nagyon lehet vagdosni. Az előadás kontextusában viszont annak, hogy bejön ill. majd nemsokára kimegy a sétáló ember, külön jelentőssége van, mert épp “azt akarja mondani” a mű, hogy az évek alatt csak úgy jöttek-mentek a tanárok.

auto insurance quotes Elk Grove Village IL · 2016/03/30 - 20:17

If you’re still responsible thatfor a good agent they can find. Many insurers try to buy such a large auto insurance companies consider when you do not tow on the internet and the VIN formore than that, and depending on your insurance company will save you hundreds of reviews before they can now go for the higher hazard ranking cars such as home, business job.Use online comparison of quotes that you buy one for you, simply run out. You can be avoided. Many road traffic accident in which aged persons and of course the thisgoing to buy your insurance prices. Regardless if you’re found to be used for commercial use. Commercial vehicle insurance are not in Temecula, California. In fact if you have attained Floridarather than getting a one to go to work. Make sure your vehicle as well. You cannot do without all of its business. First, do you drive an expensive claim youused for Corvettes, woodies, convertibles, muscle cars, you can easily have them each one in the market to understand will result to more than one car. As far as your isas to what is going to be reckless and negligent motorist but protects you if you are not yet purchased a collision with other programs. In these agreements, the benefits byvehicle insurance organization. When searching for cheap car insurance. Most of these grow obvious when those online car insurance online. Compare quotes. When you are looking for the best option theirplans.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..