Avatar

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
panasonic nv-gs500
2009. október 9. péntek
22:30
Avatar
naneman
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 444
Member Since:
2009. szeptember 16. szerda
sp_UserOfflineSmall Offline

Köszönöm! Akkor folytatnám! Kézi fókuszállító gyűrű:

amikor elkészíted ” a Jancsi fiam 5 éves, és játszik a kutyával” című számodra megunhatatlan házividód, na ott nincs szükség ilyen extrákra! De!

Próbálj meg egyszer lefilmezni egy pókot közelről, az erdőben, ahogy éppen becserkészi az áldozatát, mondjuk mindezt ellenfényben! A háttér ilyenkor a legritkább esetben homogén! Rengeteg apró levél, beszűrődő fénycsíkok, a kép egyik pontján kiégés, a másikon bebukás! Ezt egy 800E képpontos kamerával nyugodtan felteheted a ” felejtős” listára! Ilyen esetekben jó megoldás, ha a hátteret egyszerűen elhomályosítjuk! Amellett hogy drámaian kiemeli a megörökítendő témát, ráadásul jótékonyan elfedi a kamera véges képességeiből adódó hibákat! A Pana NV-GS 500 esetében a Leica Dicomar felirat, nem csupán hivalkodás! Az objektív rajzolata, dinamikatartománya, bőven elfér a félprofi kategóriában is!

Sajnos megint jön a de:

működik ugyan az a fránya fókuszgyűrű, de nem árt ha van mögötted 8-10 év tornász múlt , különben a csuklód alakja egy félig felfújt strandlabdáéhoz válik majd hasonlatossá! Elérhető ugyan a kívánatos eredmény, de rettentő nehézkes a dolog! Az igényes videózás, megkívánja olykor a gyors reagálást! Ez a készülék, nem lesz a partnered ebben az esetben!

Summázás:

Sok éves videós tapasztalatom alapján azt mondanám, a Panasonic, ezzel a modellel, sikeresen megtalálta a ” senki földjét”. Egy kezdő amatőrnek” túl sok”,  egy komolyabb ambíciókat dédelgető videósnak pedig túl kevés! Egy valamit meggyőződéssel állíthatok: minden hiányossága, és bosszantó hibája ellenére, nincs a piacon olyan SD szabvánnyal dolgozó kamkorder- és a piaci tendenciákat figyelve most már nem is lesz-ami meggyőzően jobban teljesítene az NV-GS500-nál! Egyébiránt pedig ne feledjük: filmünket nem elsősorban a képminőség alapján fogja elbírálni a néző! Ha munkánk mögül kiviláglik az elhivatottság, a választott téma feltétlen szeretete…. hát kérem! A rögzítés módja akár VHS is lehet!

2009. október 9. péntek
15:01
Avatar
Sereg Krisztián
Admin
Tagok
Forum Posts: 187
Member Since:
2009. július 3. péntek
sp_UserOfflineSmall Offline

Csak nyugodtan, ezért van a fórum!

(Arra viszont kérlek, hogy piros helyett inkább félkövér betűket használj, és a tördelésre is figyelj! Már jó az oldal szövegbeviteli mezője, így nem kell entert nyomnod minden egyes sor után! – Ha Neked mégsem menne, próbáld meg firefox-szal, vagy google chrome böngészővel!)

Üdv. Krisztián

2009. október 8. csütörtök
17:18
Avatar
naneman
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 444
Member Since:
2009. szeptember 16. szerda
sp_UserOfflineSmall Offline

Talán egy kicsit idejétmúltnak tűnik SD kameráról véleményt írni, de úgy gondolom, nálunk “Kelet-Albániában” még egy darabig biztosan lesz létjogosultsága a jó öreg SD szabványnak!

Elég ha a televíziók helyzetére, vagy a különböző perifériák bosszantó hiányára gondolunk!

Hacsak nem egy min. félmilliós városban laksz, aligha van esélyed arra, hogy a helyi supermarket polcai között, a bőség zavarával kelljen megküzdened, amikor a Blueray lemezek között válogatsz!Laugh

Ha pedig a kis művedet a barátaiddal is szeretnéd megosztani, valószínűleg rá kell jönnöd, hogy legtöbbjüknek SD a Tv-je, a lejátszója, talán még a lelke is!

Írásomban lesz azért talán néhány olyan info is, amit úgy általában vonatkoztathatunk a mai modellekre, akár a HD-ra is!

Lássuk hát a kamerát:

Panasonic NV-GS500

Ezzel a 2006-os modellel, a gyártó a 3CCD kamkorderek táborát kívánta erősíteni, jegyezzük meg nem is annyira sikertelenül!

Korábban egy 1,33 megapixeles JVC modell boldog tulaja voltam, és szépnek találtam a képét! Az összehasonlításnál persze kiderült hogy a Pana minden tekintetben csúfosan elveri a “kistesót”, de hát ez el is várható, hiszen a kamkorder minden egyes CCD-je, 1M70E képpontos, és meglehetősen nagy méretű: 1,47 inch!

Így aztán a nappali fényviszonyok között készített felvételei döbbenetesen jók!( SD-ben gondolkodunk ugyebárSmile) Kipróbáltam teljes csendben a kameratest szigetelését is, hát elmondhatom – bár jónéhány amatőr kamerát kipróbáltam – én még ilyen eredménnyel nem találkoztam! Teljes csend! Mindez úgy, hogy a beépített mikrofon érzékenysége ha nem is kiemelkedő, de mindenképpen legalább átlagos!

Jöjjön most a feketeleves: a kifelé fordítva lámpaként funkcionáló LCD-panel, szerintem csúcstartó gagyi! A Pana valószínüleg azért követte el ezt a marhaságot, hogy még véletlenül se forduljon meg a fejünkben, hogy esetleg egy félprofi készülékbe botlottunk!Zabálja az aksit, a hatékonysága pedig a zéróhoz konvergál!

A másik parasztvakítás-amit sajnos szinte valamennyi gyártó el szeretne hitetni- a színes éjjellátó  üzemmód! Persze! Látunk vele éjjel, ha közben valahogy produkálunk egy közepes atomvillanást! Egy fittyfenét sem lát éjjel – megkockáztatom – egyetlen amatőr videókamera sem! Ne dőljetek be a 0 Lux hivalkodó feliratának! Egyetlen használható kompromisszumos megoldás, az infra üzemmód! Ha van ilyen! A Panán nincs!

Egy másik, pusztán marketing célú adat, a Pro Cinema üzemmód!

Na ez már komolyan csorbítja a típus,  talán még a márka hitelét is! A Pro Cinema üzemmódban a készülék, a specifikáció szerint progresszív módban rögzít! Na neeee!!!!! Váltottsoros CCD-vel ugyebár!!!! A legviccesebb, hogy a kézikönyvben a gyártó is elismeri, hogy az ebben az üzemmódban rögzített kép “stroszkópos hatású lesz”! Akkor mire is való?

Figyeljetek erre, mert újabban néhány más gyártó a HD kameráiban is kínál hasonló megoldásokat! Na majd még folytatom, ha a házigazda

le nem állít azzal, hogy a regényíró ambícióim máshol sziveskedjek

kiélni….Wink

Forum Timezone: Europe/Budapest

Most Users Ever Online: 59

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

naneman: 444

qwertzuio: 338

bekesy: 145

lacza: 125

zoombeee: 105

Dr.OG: 67

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 931

Moderators: 0

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 26

Topics: 228

Posts: 2012

Newest Members:

Teszt Elek, tesztsereg, FesiusSmoorse, ktjybzSmoorse, dfcbkmbxSmoorse, rjhybkrfSmoorse

Administrators: Sereg Krisztián: 187