Örömmel jelentjük be, hogy megszereztük a legígéretesebb, ingyen is hozzáférhető vágóprogram gyártójának, a Blackmagic Design cég oktatói bizonyítványát! Érdemes lesz figyelned a következő pár napban, mert hamarosan érkezik az első tanfolyamunk! De mi vonzott a DaVinci Resolve oktatáshoz?

A gyártósori mindenes

Amikor először jött szembe velem ez a vágóprogram, épp arra kerestem megoldást, hogyan lehetne különböző vágóprogramok között átvinni egy-egy vágatot? A filmgyártásnál nagy szükség van arra, hogy átjárhatóak legyenek a programok: a vágóprogramból a vfx csapatnak, vissza a vágóprogramba, közben egy hangvágat menjen a sound desing-ra, stb. Mindenki más operációs rendszerrel, más szoftverrel dolgozik, és úgy tűnt, egyedül a Resolve az, aminek mindegy, hogy Windows, PC vagy Linux, xml, fcpxml, vagy aaf – mindent megevett és mindent ki tudott írni. Több, mint 5 teljes verzióval később még mindig egy svájci bicska, de már nem csak emiatt szeretjük: vágó, kompozitáló és hangszerkesztő képességei is egyre figyelemreméltóbbak! Ha akarnánk, az egész filmes utómunkát meg tudnánk csinálni anélkül, hogy kilépnénk a programból. Ja, és akkor még ez nem is a 300 dolcsis verzió, hanem az ingyenes.

davinci-resolve-trainer-certificate

Youtuberek svájci bicskája

Ha csak profi környezetbe lenne jó a DaVinci Resolve, még nem biztos, hogy letenném az oktatói vizsgát belőle. De az elmúlt pár évben a BlackMagic egyre nagyobb hangsúlyt fektetett arra, hogy az egyszemélyes videósoknak is használható eszközt nyújtson. Míg a Premiere lentről kezdte és fölfelé törekszik a profi stúdiók felé, addig a DaVinci Resolve fordítva haladt: profi fényelőprogramként már régóta megtalálható a magyar és nemzetközi filmgyárak számítógépein, fényelőpanalein több ezer nagyjátékfilmet szerkesztettek – most pedig készen állnak arra, hogy mindent átadhassanak az egy személyes videósok és a kis stúdióknak is.

A formátumok királya

Minden fontosabb kamera és küldési formátumot ismer. Lehet vele konvertálni, akár az egész filmet, akár a timeline-t klippenként, vagy bármit. Ráadásul gyorsan, vagy akár több gépet összekötve. Nem ebben fogsz mkv-kat újravágni, de minden minőségi videóformátumot ismer.

Ismerd meg te is a DaVinci Resolve-ot!

Hamarosan elindulnak a tanfolyamaink, pár nap és lehet regisztrálni az elsőre! Töltsd a nyarat hasznosan, találkozzunk a tanfolyamon! Addig is, töltsd le a DaVinci Resolve 17 ingyenes verzióját, (aminek a nevében nincs benne, hogy “Studio”) és próbáld ki élesben!


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .