Avatar

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
kameraválasztás
2010. augusztus 22. vasárnap
11:44
Avatar
Dr.OG
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 67
Member Since:
2010. augusztus 16. hétfő
sp_UserOfflineSmall Offline

Sziasztok!

 

Teljesen új vagyok, nemcsak itt a fórumon, hanem kamerásként is. Eddig soha nem volt kamkorderem, most gyűlt össze annyi pénzem, hogy tudjak venni egyet, meg a gyerek is óvodába készül, jó lenne megörökíteni az ünnepségeket, esetleg családi rendezvényeket úgy, hogy a Samsung LE40B650-esemen (FullHD LCD TV, 2009-es modell) is mutassanak valahogy. Jópár haszos dolgot találtam itt a videovágás.hu-n, de elolvastam a videopraktika, kamerabázis és itcafé erre vonatkozó információit, és tájékozódtam a camcorderinfo-n is.

Szóval mindenképpen FullHD-s, memóriakártyára rögzítő kamerát keresek, belépő szintűt, kb. max. 110-115 ezer forintig. Ez azért lényeges, mert alapvető kiegészítőkkel (pótakku, 16 gigás SD-kártya, esetleg egy olcsóbb állvány) együtt bele kellene férnie 150 ezerbe. Eddig 2 olyan modellt találtam, ami a specifikációk szerint kielégíti az igényeimet:

Az egyik a Panasonic HDC-SD60-asa, ezt itt nálatok is többen dicsérték, a másik a Sony HDR-CX115-öse. Utóbbiról sajnos csak nagyon kevés infót leltem, talán egy angol nyelvű cikk kivételével, ami a Pana felé billenti a mérleget:

http://www.expertreviews.co.uk/camcorders/277600/sony-hdr-cx115e

Lényeges lenne, hogy mostoha fényviszonyok (belső helyszín neon/kompakt fénycsöves világítással) között is sokat lenne használva, ezért talán jobb ötlet a Pana a maga “1 lux” névleges érzékenységével és színes éjszakai felvételi módjával, valamint a beépített (bár kis teljesítményű) videolámpával. Emellett a szélesebb látókörű objektív is jól jöhet belső térben.

A Sonyban (tudtommal) nevesebb optika (Vario Tessar) és EXMOR szenzor dolgozik, valamint nagyobb bitrátával is tud rögzíteni (24Mbps vs. Pana 17Mbps), ezek előnyt jelenthetnek. Az optikai Zoomja 25x-ös, a Panának is (+35x-ös iZOOM). A Sony érzékelőjének mérete és effektív pixelszáma is nagyobb valamivel (1/4″, 4,2MP vs. 1/4.1″, 3,32 MP). Viszont nincs (?) benne optikai képstabilizátor.

Gondokodtam még Samsungon (HMX H-200) és JVC-n (Everio GZ-HM300), de ezeket végül elvetettem, bár árban kedvezőbbek lennének.

A Canon Legria HF R106 meg drágább, és kevesebbet is tud, szóval az ár/érték aránya szerintem nem túl jó (bár minőségre lehet pöpec).

Főleg abban kérném segítségeteket, hogy akinek van tapasztalata a fentebb említett Sony kamerával (akár valamelyik picivel nagyobb testvérével, 116-os vagy 155-ös modell), esetleg volt lehetősége összehasonlítani a Panasonic HDC-SD60-assal, az írja le tapasztalatát, főleg a rosszabbul megvilágított belső teres felvételéek kapcsán. Esetleg, ha valami más alternatívát tudtok ajánlanai ebben az árfekvésben, azt is megköszönném. Egyelőre nem sürgős a dolog, még kb. 3 hónapig ráérek a vásárlással, de a Mikulás ünnepségen már filmeznem kéne…

 

Segítségeteket előre is köszönöm: Gé

"A medvét is meg lehet tanítani biciklizni, de nem arra való. Mi értelme? Ha sikerül is, csak nevetnek rajta!"'

2010. augusztus 9. hétfő
21:42
Avatar
naneman
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 444
Member Since:
2009. szeptember 16. szerda
sp_UserOfflineSmall Offline
128sp_Permalink sp_Print

Igen, másodmagammal készítettem! Köszönöm szépen!Smile  Nagyon jól esik!  Jót diskuráltunk!Wink

2010. augusztus 9. hétfő
20:59
Avatar
B.Balu
Új tag
Tagok
Forum Posts: 4
Member Since:
2010. augusztus 7. szombat
sp_UserOfflineSmall Offline
127sp_Permalink sp_Print

Szia naneman!

Azt hiszem egyenlőre a HS700-at kilőttem a választandó készülékek sorából. Még azért itt van a HS200 és a HS60. AZ Általad leírtak alapján jelenleg azt gondolom, hogy HS60 lesz a kulcs.

Igazából lesz egy komolyabb nyaralás a hónap végén a menyasszonyommal és szeretnék megörökíteni néhány fontos jelenetet….addig viszont egy kicsit gyakorolnom is kell. Ez biztos!

Más, amitől igazából dobtam egy hátast. Néztem egy videót a Docleren, teljesen véletlenül, ajánló videók voltak. A Délvidék fejedelme. Akkor lepődtem meg igazán, amikor láttam, hogy Te vagy a feltöltő. Ez a film egy igazi remekmű. Nem volt már időm másodszor is végignézni, de ez valódi profi munka. Teljesen lehidaltam. Valóban Ti készítettétek a filmet? A vágások, a zene az összeállítás, a táj stb. PROFI!

Bizonyára lesznek még nehézségeim és kérdéseim, de jó tudni, hogy ilyen segítőkész tagok is vannak ezen az oldalon!

Köszönöm szépen az eddigi segítséged, remélem lesz alkalom, amikor viszonozni is tudom.

2010. augusztus 9. hétfő
06:49
Avatar
naneman
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 444
Member Since:
2009. szeptember 16. szerda
sp_UserOfflineSmall Offline
126sp_Permalink sp_Print

Octavia! Ez jóóóó!LaughLaughLaugh  Egyébként valami ilyesmiről van szó!

A fejlődésről: egy képrögzítési szabvány kidolgozása, megvalósítása, elfogadtatása a nagyérdeművel, nem kis erőfeszítésébe kerül a gyártóknak. Ezért aztán az tűnik logikusnak, hogy legalább 5-8 évig a HD lesz a plafon, és ha lesz is újabb, gyökeres változást hozó technológia, azt üzleti érdekből vissza fogják tartani még jó darabig. Már a 2000-es évek elején létezett a HD! Gondolj bele! Még most sincs messze minden háztartásban, hiszen gyakorlatilag mindent le kell hozzá cserélned. HD-képes televízió, BlueRay lejátszó, bivaly erős PC, stb… Ahogy a gyártók ezt mindig is tették, a következő évek valószínüleg a számokkal való bűvészkedéssel telnek majd: több pixel, nagyobb tárolókapacitás, kisebb készülékház, a kényelmi funkciók finomítása stb… Erre bizonyíték is akad bőven!

Egy példa: 2004-ben!!!!!!! dobta piacra a Panasonic az NV-GS400 tipusú kameráját (SD), amely 3CCD-vel szerelt, 4 millió képponttal dolgozó mini DV kamera volt. Ma ezt a készüléket maximum 60-80 ezer forintért tudnád eladni. De ha körülnézel, a mai SD modellek körül, ugyanennyi pénzért 800E képpontos, 1CCD-s alapfunkciós sz..rt kapsz! panasonic sdr-h85 A különbség mindössze egy “forradalmi” újítás: a merevlemezes rögzítés! Közben pedig a 6 évvel korábbi készülék mindenben gyalázatos módon elverné a kis tesót! Ezért szoktam azt ajánlani, hogy kamera vásárlás előtt nézzünk először körül a kifutó modellek háza táján. A fejlesztések ugyanis évekig csak a kényelmi funkciókat érintik jobbára, egészen addig, amig egy valóban új szabvány véget nem vet ennek a folyamatnak. Aztán kezdődik minden előről!

Summázva: ha azzal számolsz hogy 1-2 éven belül lecserélheted a kamerád egy korszerűbbre, akkor azt ajánlom vedd meg a H60-ast, amolyan “ismerkedő kamerának jó lesz”! Jelen pillanatban a HDC 700-as sorozat tudja azt, amit a 2004-es csúcsmodellek tudtak! Csak most már HD-ban!!!! Ennyit kellett tehát várni! A többi csak beetetés volt! Én még a VHS korszakban kezdtem, és hidd el, azóta is mindig a fenntebb vázolt folyamatok zajlottak le. Azt a pillanatot kell elcsípni, amikor az adott szabványból ( VHS, miniDV, HD) a gyártók végre hajlandók cseppenként adagolva a legjobbat nyújtani! Elsősorban itt a képminőségről beszélek! Hiába írja rá a Sony a gépére hogy ez bizony hipermodernszupergiga steadyshot rázkódásvédelemmel ellátott jószág, amikor 8 évvel korábban is ez volt benne, csak más volt a neve!

A kulcsszavak tehát a minőségi kamerához: neves objektív, nagy méretű szenzor, megfelelő induló fényerő, nagylátószög, optikai stabilizálás, progresszív rögzítés!  Ezekben a HDC700-as verhetetlen !A többi csak porhintés!!!! És végül ha már az autóknál tartottunkWink! Egyetlen elhivatott kereskedő sem fogja neked a Ladát ajánlani az A6-os Audi ellenében! Egyszerűen nem teheti!Laugh Én is a HDC 700-ast céloztam meg mellesleg. Esetleg a JVC GZ-HM1-et! Bár a Panasonic ár-érték aránya klasszisokkal jobb!!!!!

2010. augusztus 8. vasárnap
22:28
Avatar
B.Balu
Új tag
Tagok
Forum Posts: 4
Member Since:
2010. augusztus 7. szombat
sp_UserOfflineSmall Offline
125sp_Permalink sp_Print

Szia naneman !

Nem is tudom igazából megköszönni a folyamatos segítséged, valóban nagyon rendes dolog ez Tőled! Tetszik a hasonlat a Lada és az A6 között. mosoly Nem szeretnélek minden egyes nap különböző kérdésekkel bombázni, de találtam még egy -remélem az utolsó- készüléket, ami számításba jöhet. Ez a HDC-HS200.

http://www.panasonicclub.hu/?kategoria=00016&termek=02793

Esetleg ez egy Octavia az Általad említett két járgány között?

Nem szeretném magam feleslegesen költségekbe verni, ezért keresem a számomra legoptimálisabb kamerát. Azonkívül, ha esetleg érezném valamelyik funkciónak a hiányát (hibáját) végülis 1-2 év múlva lecserélhető egy újabbra. A folyamatos fejlődések mellett elképzelhetetlen számomra, hogy mi lehet ilyen kis kézi kamerákban 2-3 év múlva a csúcs. Egy biztos, ezek a mai készülékek addigra már lefutó ágban lesznek. (nem azt jelentvén, hogy nem lesznek alkalmasak a kiváló felvételek készítésére még évek múlva is…csak lesz jobb)

Felvetődött még a TM-700 is, itt a tudás elméletileg megegyezik a HS700-al, a tárkapacitás gyengébb. Beépített 32 Giga…nem tudom. Ez mivel kódolásfüggő is mennyi időt jelenthet a legjobb minőségű felvételi módban? Lehet arányosan számolni, hogy ha egy HS60 a legjobb minőségben kb 16 órát tud(120G-val), a legrosszabban pedig kb 51-et, akkor a 32 Giga kb 4 órára elegendő a legjobb módban?

Tehát úgy érzem a végső kérdés, HS60, HS200 vagy TM700?

Ha minden jól megy a hét közepén belépek egy bemutatótermbe, ahol megnézem a kamerákat előben is ismét…ahogy tanácsoltad. (a HS60-al már készítettem néhány apróságot, de valóban az összehasonlítás lehet a kulcs!

Köszönöm még 1x!

2010. augusztus 8. vasárnap
11:01
Avatar
naneman
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 444
Member Since:
2009. szeptember 16. szerda
sp_UserOfflineSmall Offline
124sp_Permalink sp_Print

B.Balu Mondta

Tisztelt naneman !

Köszönöm szépen a gyors reakciót! A leírásoknál megfigyeltem, hogy valóban a HS700 áll a “toppon”! Azért megfogalmazódik bennem, hogy egy magamfajta kezdő részére érdemes vagy sem kicsivel többet mint a dupláját kiadni egy készülékért. Véleményed szerint nem lehetséges, hogy eleinte a sok beállítási lehetőség csak megnehezítené a dolgom? Tulajdonképp az lenne a kérdés sajnos továbbra is, hogy végülis mi a véleményed a HS60-ról? Efgy “amatőr” szem is észrevenné egy normális tv-n a két kamera felvételei közt a különbséget?

Köszönöm !

Balu


 

Szia B.Balu!

Úgy gondolom hogy a HD élménye kezdetben megbabonázza az embert, és hajlamosak vagyunk a legolcsóbb HD kamera képét is utolérhetetlenül szépnek látni! Ez történt egykor az analóg kamerákról a digitális képrögzítésre történő átállásnál is. Egy 690E effektív képponttal dolgozó miniDV kamkorder képe elképesztően szépnek tűnt! Aztán megszoktuk a látványt, jöttek a Megapixeles felbontású készülékek, majd a 3ccd-s változatok, és ma már fintorgunk egy alap felbontású miniDV felvétel láttán.

Konkrétan: természetesen a HDC-HS700-as képe sokkal szebb, árnyaltabb, dinamikusabb mint a HS-60-as modellé! Hallatlan előnye a HDC-HS 700-nak, a finomabb objektív, és a progresszív rögzítés. ( ha utána olvasol itt a fórumon, sokunknak okoz gondot a váltottsoros videó). Ugyanakkor nem győzöm hangsúlyozni, hogy a szépről alkotott fogalmaink, erősen szubjektívek. Mindenképpen azt javaslom hogy győződj meg a képminőségről valamelyik márkaboltban a saját szemeddel! Átlagos felhasználási területre a HS-60 egy nagyon jó készülék! Ha tehát elsősorban családi eseményeket szeretnél rögzíteni, arra kiválóan alkalmas! Ahogyan azonban te magad is írtad, ha “rákapnál a videózás élményére”, előbb-utóbb szembesülnél azokkal a problémákkal amiket egy belépő szintű HD kamera már nem, vagy csak korlátozott mértékben képes megoldani! Ilyenek pl.: az automatika lassú reagálása a fényváltozásokra, a nem megfelelő finomságú zoom, a gyenge dinamika miatt jelentkező “kiégések” vagy “bebukások”, a rossz fehéregyensúly ( ez utóbbi sajnos tipikus Panasonic betegség), a képminőséget befolyásoló opciók nehézkes elérhetősége, stb…Ha tehát semmi egyéb szándékod nem lenne mint megörökíteni az élet számodra fontos pillanatait, akkor a HS60 egy kiváló készülék! A HDC-HS 700 ezzel szemben, már nagyon komoly munkára is fogható! A két gép kb. annyira hasonlít egymásra mint egy 1500-as Lada, és egy A6-os Audi! Egy közös dolog azért van bennük: mindkettő elviszi az embert “A”-pontból “B”-be!Wink

2010. augusztus 8. vasárnap
09:13
Avatar
B.Balu
Új tag
Tagok
Forum Posts: 4
Member Since:
2010. augusztus 7. szombat
sp_UserOfflineSmall Offline
123sp_Permalink sp_Print

Tisztelt naneman !

Köszönöm szépen a gyors reakciót! A leírásoknál megfigyeltem, hogy valóban a HS700 áll a “toppon”! Azért megfogalmazódik bennem, hogy egy magamfajta kezdő részére érdemes vagy sem kicsivel többet mint a dupláját kiadni egy készülékért. Véleményed szerint nem lehetséges, hogy eleinte a sok beállítási lehetőség csak megnehezítené a dolgom? Tulajdonképp az lenne a kérdés sajnos továbbra is, hogy végülis mi a véleményed a HS60-ról? Efgy “amatőr” szem is észrevenné egy normális tv-n a két kamera felvételei közt a különbséget?

Köszönöm !

Balu

2010. augusztus 7. szombat
12:28
Avatar
naneman
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 444
Member Since:
2009. szeptember 16. szerda
sp_UserOfflineSmall Offline
122sp_Permalink sp_Print

B.Balu Mondta

Sziasztok!

Szükségem lenne egy kis segítségre!

Olvastam a sok hasznos hozzászólást és érdeklődnék kicsit, mivel kameraválasztás előtt állok. Elsősorban otthoni / családi használatra kellene a készülék. Mint bizonyára sokan, én is a Panasonic készülékeit nézegettem, mivel az eddigi cuccaim (Plazma, hifi-dvd stb) minden ide kötődik és teljesen elégedett vagyok velük. Két készüléket nézegettem, melynek az általam ismert leírásait bemásolnám ide.

http://www.panasonic.hu/html/hu_HU/2850272/module/general/compare/products/displayResult.html?p=HDC-HS60&p=HDC-HS700

Valamivel közelebb áll hozzám az “olcsóbb” változat(a HS-60), de nem tudom igazából mennyit veszítek ha azt választom. Pl., hogy nem Leica objektívvel van felszerelve hanem pana, illetve az egyéb műszaki adatok különbsége. Ismétlem elsősorban tényleg házivideózásra használnám, de az igazi nehézség akkor jön, ha megvásárolom, kicsit rákapok a videózás adta élményekre…és nem szeretnék szembesülni, hogy a választott gép mennyi mindent nem tud, vagy éppen nem abban a minőségben tudja.

Köszönöm szépen előre is a segítséget,

Üdv,

Balu


 

Szia!

A HDC-HS700-nál jobb kamerát aligha találsz! Wink

2010. augusztus 7. szombat
10:00
Avatar
B.Balu
Új tag
Tagok
Forum Posts: 4
Member Since:
2010. augusztus 7. szombat
sp_UserOfflineSmall Offline
121sp_Permalink sp_Print

Sziasztok!

Szükségem lenne egy kis segítségre!

Olvastam a sok hasznos hozzászólást és érdeklődnék kicsit, mivel kameraválasztás előtt állok. Elsősorban otthoni / családi használatra kellene a készülék. Mint bizonyára sokan, én is a Panasonic készülékeit nézegettem, mivel az eddigi cuccaim (Plazma, hifi-dvd stb) minden ide kötődik és teljesen elégedett vagyok velük. Két készüléket nézegettem, melynek az általam ismert leírásait bemásolnám ide.

http://www.panasonic.hu/html/hu_HU/2850272/module/general/compare/products/displayResult.html?p=HDC-HS60&p=HDC-HS700

Valamivel közelebb áll hozzám az “olcsóbb” változat(a HS-60), de nem tudom igazából mennyit veszítek ha azt választom. Pl., hogy nem Leica objektívvel van felszerelve hanem pana, illetve az egyéb műszaki adatok különbsége. Ismétlem elsősorban tényleg házivideózásra használnám, de az igazi nehézség akkor jön, ha megvásárolom, kicsit rákapok a videózás adta élményekre…és nem szeretnék szembesülni, hogy a választott gép mennyi mindent nem tud, vagy éppen nem abban a minőségben tudja.

Köszönöm szépen előre is a segítséget,

Üdv,

Balu

2010. július 27. kedd
07:01
Avatar
bekesy
Budapest
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 145
Member Since:
2009. november 28. szombat
sp_UserOfflineSmall Offline

Még egyszer a durva interlace-ről. Egyelőre úgy látom mégiscsak az elektronikus stabilizátor lehet a ludas. Mint kiderült kétféle van a gépben, egy, amit általános használatra szántak, s egy, amelyiket távoli felvételekre és nagylátószögre. Nos én ez utóbbit használtam – a gép felületes ismerete miatt – tele állásban, így úgy gondolom sikerült a gépből kihoznom a lehető legtöbb rosszat, ha lehet ezt így mondani. Mindenesetre ez a mintaklip arra bizonyíték, hogy ezt a fajta stabilizátor állást tulajdonképpen nem is igen szabad használni.

Még nagyon sokat kell tesztelnem a készüléket, hogy ilyen és hasonló bakik ne legyenek. Bízom benne, hogy ez egy jó kis készülék és ha megbarátkozunk egymással, akkor még értékelhető kisfilm is kijön talán majd egyszer belőle.

2010. július 26. hétfő
10:30
Avatar
lacza
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 125
Member Since:
2010. február 19. péntek
sp_UserOfflineSmall Offline
119sp_Permalink sp_Print

Már írtam amúgy az atw.hu-nak.

Üdv.László

"Ha igazán boldog akarsz lenni, győzd le a
félelmeid béklyóit, és szárnyalj szabadon az ég madaraival."

2010. július 26. hétfő
10:22
Avatar
lacza
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 125
Member Since:
2010. február 19. péntek
sp_UserOfflineSmall Offline
118sp_Permalink sp_Print

Qwertzuio és az atw.hu-n kívül van más szolgáltató?

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv.László

"Ha igazán boldog akarsz lenni, győzd le a
félelmeid béklyóit, és szárnyalj szabadon az ég madaraival."

2010. július 25. vasárnap
20:29
Avatar
lacza
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 125
Member Since:
2010. február 19. péntek
sp_UserOfflineSmall Offline
117sp_Permalink sp_Print

Nem baj qwertzuio!Nem is jutott eszembe,hogy küldjek nekik levelet.Köszi a tippeket!

Üdv.László

"Ha igazán boldog akarsz lenni, győzd le a
félelmeid béklyóit, és szárnyalj szabadon az ég madaraival."

2010. július 25. vasárnap
15:33
Avatar
qwertzuio
Veresegyház
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 338
Member Since:
2009. szeptember 14. hétfő
sp_UserOfflineSmall Offline
116sp_Permalink sp_Print

Hát akkor passz, mert én nem tudom mi lehet a hiba! Talán írni kellene nekik vagy másik szolgáltatót kell választanod!Frown

" mikor a kamera lencséin átnézek, megszűnik a valóság, s átlépek egy új világba, ahol bármi megtörténhet"

2010. július 25. vasárnap
10:15
Avatar
lacza
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 125
Member Since:
2010. február 19. péntek
sp_UserOfflineSmall Offline
115sp_Permalink sp_Print

Szia qwertzuio!Köszi a vidit!Én megcsináltam a regisztrációt és akkor se akarja beregisztrálni.Nem tölti be az oldalt.Azt dobja ki.

Üdv.László

"Ha igazán boldog akarsz lenni, győzd le a
félelmeid béklyóit, és szárnyalj szabadon az ég madaraival."

2010. július 24. szombat
22:29
Avatar
qwertzuio
Veresegyház
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 338
Member Since:
2009. szeptember 14. hétfő
sp_UserOfflineSmall Offline
114sp_Permalink sp_Print

Szia, Laci!

Itt van az atw regisztrációt bemutató videó. Letöltő link! A link Megauploados és 34 Mb. Nem tudom, hogy ismered-e, ezért leírom, hogy hogyan tudod letölteni a filet. 

A linkre kattintva az új ablak megnyitása után a jobb oldalon a donwload file fölött lévő enter this-nél található kódot ird be a here felíratú négyzetbe majd enter vagy klikk a donwload file-ra és a megnyíló új ablakban várd meg a visszaszámlást a jobb alsó négyzetben majd, ha át vált a regular download felíratra klikk rá és tölt, vagy jobb klikk és cím másolása-t válaszd és letöltés vezérlőbe másolva letudod biztonságosan tölteni!

Remélem segítettem!

 

Mint, majd láthatod, nekem is többször kellett próbálkoznom (vagy már foglaltvolt a név vagy elütöttem valamit, ill. nem jelöltem be a kis négyzetet. LOL)! Elne felejsd az email címedre jött (egy perc max.) megerősítő linkre kattintani (én azt direkt kihagytam, de elég sokáig kőröztem felette, hogy az nagyon fontos), hogy teljes legyen a reg!Cool

" mikor a kamera lencséin átnézek, megszűnik a valóság, s átlépek egy új világba, ahol bármi megtörténhet"

2010. július 24. szombat
20:38
Avatar
qwertzuio
Veresegyház
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 338
Member Since:
2009. szeptember 14. hétfő
sp_UserOfflineSmall Offline
113sp_Permalink sp_Print

Szia, Feri!

Ezt linkeltem be pont a halivudra egy órája! LOL.

" mikor a kamera lencséin átnézek, megszűnik a valóság, s átlépek egy új világba, ahol bármi megtörténhet"

2010. július 24. szombat
20:21
Avatar
naneman
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 444
Member Since:
2009. szeptember 16. szerda
sp_UserOfflineSmall Offline
112sp_Permalink sp_Print

Akik most ismerkednek a nagyfelbontású videózás rejtelmeivel, azoknak hasznos lehet az alábbi link:

http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20100721-toshiba-camileo-hdkepes-videokamkorderek-tesztje.html

2010. július 24. szombat
20:02
Avatar
qwertzuio
Veresegyház
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 338
Member Since:
2009. szeptember 14. hétfő
sp_UserOfflineSmall Offline
111sp_Permalink sp_Print

Csinálok nem sokára egy tutorialt az atw regisztrációról és feldobom ide a linkjét! 15-20 percbe beletellik amíg eltudom kezdeni, mert architekt proval dvdt írok és iszonyúan lefogja a gépem (a processzorom 95%-on megy)!? Valahogy optimalizálnom kellene, de még nem jöttem rá hogyan csináljam! Mindíg ez van, ha azzal csinálom a dvdket, kicsit idegesítő!

" mikor a kamera lencséin átnézek, megszűnik a valóság, s átlépek egy új világba, ahol bármi megtörténhet"

2010. július 24. szombat
19:31
Avatar
naneman
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 444
Member Since:
2009. szeptember 16. szerda
sp_UserOfflineSmall Offline
110sp_Permalink sp_Print

Czuczor László Mondta

Szia naneman!Nem rossz ötlet amit Te írtál,hogy egy közös projektet elkészíteni.Ha van valamilyen elképzelésed légyszíves írj.Köszi!

ps.Amúgy én még nem vagyok profi kamerás,de azért remélem tanulok,és fejlődök valamit.

Üdv.László


 

Szia Laci!

Elnézést kérek tőled ha félreérthető dolgot írtam, küldtem neked egy belső üzit!

2010. július 24. szombat
19:17
Avatar
qwertzuio
Veresegyház
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 338
Member Since:
2009. szeptember 14. hétfő
sp_UserOfflineSmall Offline
109sp_Permalink sp_Print

Czuczor László Mondta

Jah amúgy qwertzuio nem tudok regisztrálni az atw.hu-ra.

Tudnál ebbe segíteni.Amúgy pöpec,jó az a  kamera amit belinkeltél az a Sony NEX valami.

Üdv.László


 

Miért, nem? Mi a hiba üzi!

" mikor a kamera lencséin átnézek, megszűnik a valóság, s átlépek egy új világba, ahol bármi megtörténhet"

2010. július 24. szombat
19:05
Avatar
lacza
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 125
Member Since:
2010. február 19. péntek
sp_UserOfflineSmall Offline
108sp_Permalink sp_Print

Jah amúgy qwertzuio nem tudok regisztrálni az atw.hu-ra.

Tudnál ebbe segíteni.Amúgy pöpec,jó az a  kamera amit belinkeltél az a Sony NEX valami.

Üdv.László

"Ha igazán boldog akarsz lenni, győzd le a
félelmeid béklyóit, és szárnyalj szabadon az ég madaraival."

2010. július 24. szombat
17:57
Avatar
lacza
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 125
Member Since:
2010. február 19. péntek
sp_UserOfflineSmall Offline
107sp_Permalink sp_Print

Szia naneman!Nem rossz ötlet amit Te írtál,hogy egy közös projektet elkészíteni.Ha van valamilyen elképzelésed légyszíves írj.Köszi!

ps.Amúgy én még nem vagyok profi kamerás,de azért remélem tanulok,és fejlődök valamit.

Üdv.László

"Ha igazán boldog akarsz lenni, győzd le a
félelmeid béklyóit, és szárnyalj szabadon az ég madaraival."

2010. július 24. szombat
05:56
Avatar
bekesy
Budapest
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 145
Member Since:
2009. november 28. szombat
sp_UserOfflineSmall Offline
106sp_Permalink sp_Print

Egyelőre ott tartok, hogy valami összeakad és errort ír ki renderelésnél mpegbe. avchdba megy.

2010. július 24. szombat
05:43
Avatar
naneman
Törzstag
Tagok
Forum Posts: 444
Member Since:
2009. szeptember 16. szerda
sp_UserOfflineSmall Offline
105sp_Permalink sp_Print

Tudja fene! Szerintem a sirályos jelenetnél a gyárilag beállított zársebesség mellett sem indokolt az ilyen fokú intelace-es abberáció! Ha a progressív beállítások nem hoznak eredményt, esetleg megpróbálhatod valamelyik félképes beállítást, de akkor mindenhol egyformán ( a project beállításoknál, és a rendernél is)

Forum Timezone: Europe/Budapest

Most Users Ever Online: 59

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

naneman: 444

qwertzuio: 338

bekesy: 145

lacza: 125

zoombeee: 105

Dr.OG: 67

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 931

Moderators: 0

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 26

Topics: 228

Posts: 2012

Newest Members:

Teszt Elek, tesztsereg, FesiusSmoorse, ktjybzSmoorse, dfcbkmbxSmoorse, rjhybkrfSmoorse

Administrators: Sereg Krisztián: 187